De Hoge Veluwe

Veenendaal

Op deze route wordt de gezelligheid van Utrechtse en Gelderse plaatsjes gecombineerd met de pracht van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Je krijgt kortom het beste van twee werelden. Heidevelden worden hier afgewisseld met zandverstuivingen, bossen en plaatsjes zoals Veenendaal en Bennekom.


Nationaal Park De Hoge Veluwe
Fiets vanuit Veenendaal via de buitengebieden naar Bennekom. Deze plaats heeft een lange geschiedenis. Zo werden er in 2005 resten gevonden van een boerderij uit de vroege ijzertijd (800 tot 500 v. Chr.) en in de omgeving van de plaats vind je verschillende grafheuvels. Vanuit Bennekom fiets je zo de natuur van het Nationaal Park De Hoge Veluwe in. Hier wisselen de oud-Veluwse landschappen elkaar in rap tempo af. Je vindt hier loof- en naaldbossen, gemengde bossen, natte en droge heidevelden, grasvlakten en stuifzandlandschappen. Bij die variëteit aan landschappen hoort natuurlijk ook een grote hoeveelheid bijzondere dieren zoals de parelmoervlinder, het edelhert, de heikikker en de ringslag. Je kijkt je ogen uit in dit park.

 

Verrassend Veenendaal

Veenendaal is gelegen op de rand van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Het plaatsje heeft een gezellig dorps karakter, maar het winkelgebied doet stads aan. Kom hier lekker winkelen of strijk neer op een van de vele gezellige terrasjes in deze stad. In 2000 werd de stad verkozen tot Fietsstad van Nederland en in 2004 tot groenste stad van Nederland. Als fietser en natuurliefhebber zit je dus wel goed in Veenendaal.

Adres

Route.nl

Veenendaal

Uitjes in de buurt

Reviews van De Hoge Veluwe

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.