Cultuur Snuiven

Bleiswijk
Route.nl

Bleiswijk

Zoetermeer is een gezellig en historisch stadje dat zich prima op de fiets laat verkennen. In het buitengebied geniet je volop van het open landschap rondom de Zoetermeerse Plas.

Sweet Lake City
In Zoetermeer zijn leuke historische bezienswaardigheden te vinden. Je rijdt onder meer langs De Hoop, een korenmolen uit 1897. Verderop kom je langs het Stadsmuseum dat in een prachtig pand gevestigd is. Je leert hier alles over de geschiedenis van Zoetermeer. In het voormalige dorpshart van ‘Sweet Lake City’ kom je langs enkele statige herenhuizen en de Oude Kerk die in 1787 gereed kwam.

Prielenbos
De Zoetermeerse Plas heeft als diepste punt 40 meter en is eigenlijk gegraven voor zandwinning. Nu kijk je er vanaf het zadel heerlijk uit over het kabbelende water en het omringende weidse polderland. Je ziet twee uit 1787 daterende, maar inmiddels geknotte molens die de omringende polder bemalen hebben. Aan de noordkant van het meertje rij je door het Prielenbos, een lekker ruig broekbos. Bij Eetcafé de Tuin van Bleiswijk kun je een gezellig terrasje pakken.

Bezoek de website >>

Route Zuid-Holland

  Reviews van Cultuur Snuiven

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden