Cranendonkse Bos

Leende

Vanuit het pittoreske Leenderstrijp maak je een prachtige fietstocht door enkele groene hotspots: het Leenderbos, de Groote Heide en het Cranendonkse Bos. Dat is nog eens Brabants genieten!

Kasteel Cranendonck
Bij Fietscafé de Hospes pak je een terrasje, voordat je het dal van de Strijper in fietst: een beekje dat omringd wordt door natte graslanden en broekbos. Vervolgens rij je een stukje door het naaldbos van De Heide. Verderop staan de resten van Kasteel Cranendonck. Via vererving, verkoop en een huwelijk kwam dit ooit in eigendom van Oranje Nassau. Baron van Cranendonk is een van de vele titels van koning Willem Alexander.

Leenderbos
Je rijdt door het Cranendonckse Bos, een kleinschalig landschap met vochtige bossen. Verderop fiets je door de aangesloten Groote Heide en het Leenderbos. Dit Kempische landschap met zijn kleine hoogteverschillen is tijdens de laatste ijstijd ontstaan door afzettingen van zand. Heide, vennen, stuifduintjes, kronkelpaden en boerderijtjes: dit gebied verveelt nooit. Na vele kilometers natuurschoon kom je weer terug bij Fietscafé de Hospes. Tijd voor een terrasje!

Adres

Route.nl

Leende

Reviews van Cranendonkse Bos

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.