Cadzand-Bad

Groede
Route.nl

Groede

Groede is een authentiek dorpje, dat in de Tweede Wereldoorlog een Rode Kruis-dorp was. Dit hield in dat het dorp niet gebombarbeerd werd. Het dorp heeft dan ook zijn karakter behouden en heeft nog veel huizen in Vlaamse stijl. Op de gezellige markt kun je deze oude sfeer goed proeven. Ook in het centrum van Groede bevindt zich het Museumstraatje (Slijkstraat) met winkels en oude ambachten.

Molen van Aalbrechtse (romp/restant) is eerste bezienswaardigheid op de route. Deze mooie ronde stenen grondzeiler is gebouwd rond 1848 als korenmolen. De molen is onttakeld in 1931 en later is de kap verwijderd in 1934. Een jaar later is de molen ingericht als vakantiehuis en kreeg ze het markante platform wat er vandaag de dag nog te zien is.

Vervolgens fiets je door naar een volgende molen in Retranchement. De Retranchementse Molenis een open standerdmolen gebouwd in 1818. Hij vervangt zijn voorganger die was gebouwd in 1648 en omgewaaid in 1817. De molen werd vooral gebruikt voor het malen van koren. De molen draait tegenwoordig op vrijwillige basis.

Bezoek de website >>

Route in Zeeland

    Reviews van Cadzand-Bad

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.