Buren

Buren

Rondom Buren en Rijswijk vind je een landelijke omgeving die geknipt is voor een mooie fietstocht. Geniet van het uitzicht over uitgestrekte landbouwgronden, fruitboomgaarden die in het voorjaar tot bloei komen en de Lek die door het landschap kronkelt.


Van oever naar oever
Vanuit Buren zet je koers naar Rijswijk waarbij je het Amsterdam-Rijnkanaal oversteekt bij een sluis. Onderweg zie je niets anders dan prachtige groene gebieden waarin je heerlijk tot rust kunt komen. Vanuit Rijkswijk steek je de Lek over met een veerpontje naar Wijk bij Duurstede. In de Romeinse tijd bevond zich op deze plek al een Romeinse nederzetting. In de vroege middeleeuwen was Wijk bij Duurstede uitgegroeid tot een belangrijke handelsstad maar die bloei kwam al snel tot stilstand. Rond 1300 kreeg Wijk bij Duurstede stadsrechten en wat later werd er ook een stadsmuur gebouwd. Je vindt hier nog steeds tal van kastelen en andere mooie bezienswaardigheden uit deze tijd. Vervolgens steek je het Amsterdam-Rijnkanaal nog eens over en verderop neem je weer een veerpontje naar de overkant van de Lek.


Hotel Restaurant de Prins
Uiteindelijk kom je weer uit in Buren. Hier kun je neerstrijken voor een welverdiend hapje en een drankje bij Hotel Restaurant de Prins en je kunt er ook overnachten. Vanuit hier kun je ook route 533204 volgen.


Oranjestad Buren
Als je je buik rond hebt gegeten is het tijd om Buren nog even te verkennen. Deze Oranjestad heeft banden met de Oranjes en prinses Beatrix en koning Willem-Alexander zijn gravin en graaf van Buren. In de stad kun je een kijkje nemen bij het Oranjemuseum als je meer te weten wilt komen over deze banden van de stad.

Adres

Route.nl

Buren

Uitjes in de buurt

Reviews van Buren

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.