Bruinisse

Bruinisse
Route.nl

Bruinisse

Deze route neemt je mee door het oostelijke deel van het schiereiland Schouwen-Duiveland. Je kunt hier genieten van een rustig polderlandschap met hier en daar een mooi dorpje. In de buurt van de kust fiets je langs dijken en kreekgebieden vol vogels die zijn ontstaan door de watersnoodramp van 1953.


Van dorpje naar dorpje fietsen
Het start en eindpunt van deze route is Hotel Bru in Bruinisse. Bij restaurant Petit kitchen & bar kun je lekker lunchen zodat je goed kunt starten met de route. De oostpunt van Duiveland werd in 1468 omringd door dijken. Op die plek ontstond daarna dit dorpje. Bruinisse is een echte vissersdorpje. Vooral de mosselkweek is hier een belangrijke bron van inkomsten. Vervolgens fiets je verder langs de kust naar Sirjansland. Om dit dorpje heen fiets je door een uitgestrekt polderlandschap langs de plaatsjes Nieuwerkerk en Oosterland. In het centrum van Oosterland vind je de Oosterlandse molen, een korenmolen uit 1752. De molen wordt tegenwoordig draaiende gehouden door vrijwillige molenaars. Vervolgens fiets je via Ouwekerk naar de kust. Het laatste gedeelte van de route neemt je langs de kust mee terug naar Bruinisse.

Krekengebied Ouwekerk
In de buurt van Ouwekerk fiets je door een krekengebied van 140 hectare. Een dijkdoorbraak tijdens de watersnoodramp van 1953 zorgde ervoor dat dit gebied ongeschikt werd voor de landbouw. Sindsdien kan de natuur hier zijn gang gaan. In dit gebied werd ook een bos aangeplant waar je tegenwoordig tientallen zangvogels kunt vinden. Langs het water vind je ook allerlei kustvogels.

Bezoek de website >>

Route in Zeeland

  Reviews van Bruinisse

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden