Brinkheurne

Winterswijk
Route.nl

Winterswijk

Rondom Winterswijk in de Gelderse Achterhoek ligt een dunbevolkte streek waar je nog een haast ouderwetse stilte en rust ervaart. Je fietst hier door een halfopen coulisselandschap. Dit idyllische decor bestaat uit een mix van bossen, lanen, slingerende beken, houtwallen en akkertjes, maar ook oude Saksische hoeven. Het zal je weinig moeite kosten om hier terug te schakelen en de spreekwoordelijke batterij op te laden.


Op je route vind je een aantal natuurgebieden, zoals het beekdal van de Beurzerbeek. Rondom de beek liggen gras- en akkerlanden waar boeren op biologische wijze graangewassen, hakvruchten en groenbemesters verbouwen. Langs de houtwallen en beekoevers komen vogels als de geelgors en ijsvogel voor. Even verderop rij je langs de rand van het Korenburgerveen, een uiterste kwetsbaar hoogveengebied.


Op de Meenkmolenweg kom je langs het Nationaal Lindearboretum. Lindeliefhebbers kunnen hier in het voorjaar en zomer een excursie boeken, zie de website voor meer info. Verderop staat de Meenkmolen, een korenmolen uit 1851. De molen werd gebouwd in opdracht van Roelof Tenkink, een boer die op boerderij de Meenk woonde. De molen is altijd gepacht door de familie Woordes die sinds 1952 eigenaar van de molen is.


Je start en eindigt deze fraaie route bij Recreatiepark Het Winkel bij Winterswijk. Op deze schitterend gelegen en gastvrije camping ervaar je het comfortabele buitenleven. Het Winkel beschikt over vele voorzieningen, zodat je hier als volwassene én kind van een onbezorgde vakantie geniet. Ook mensen die een fietstochtje maken kunnen op de camping terecht, zij genieten in de coffeebar of het restaurant van een drankje en culinair hapje. Wie hier wil overnachten, kan bij Het Winkel zijn tentje opzetten of caravan of camper plaatsen. Je kunt ook een chalet boeken of – als je voor glamping gaat – een luxueus ingericht Vacanstudio. Vanaf deze fraaie locatie kun je ook route 211539 rijden.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

    Reviews van Brinkheurne

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden