Breugel

Son en Breugel

In de omgeving van Son & Breugel maak je een afwisselende fietstocht. Je rijdt door bosrijke natuurgebieden en dorpjes met historische bezienswaardigheden.

Gerwen
Bij Brasserie 'Net even anders' geniet je van een koffie en maaltijd, voordatje op de fiets stapt. Als eerste rij je door de landerijen bij Son & Breugel. Even de benen losrijden in een mozaïek van weilanden, akkers en kleine bospercelen. Je komt door enkele buurtschappen en door Gerwen, een dorpje waar je o.a. de vroeg zeventiende-eeuwse Sint-Clemenskerk kunt bewonderen. Vervolgens rij je een stuk de bossen door. Lekker verkwikkend, die frisse lucht!

Bij Dolce & Gusto Lunch - Diner kun je even op adem komen, geniet hier van je welverdiende rust. Neem een lekker hapje en drankje om de tocht daarna verder te fietsen.

Vressels Bos
Bij knooppunt 61 zie je tussen de bomen de Oude Toren staan, een solitaire kerktoren uit de middeleeuwen. De bijbehorende Sint-Trudokerk ging in 1884 verloren door brand na blikseminslag. In Lieshout zie je aan de Heuvel de fraaie zeventiende-eeuwse toegangspoort van een afgebroken landhuis. Ook kom je langs de Leest, een korenmolen uit 1899. Na Mariahout fiets je een stuk door het Vressels Bos.

Adres

Route.nl

Son en Breugel

Uitjes in de buurt

Reviews van Breugel

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.