Breskens

Groede

Breskens laat zich goed met de fiets ontdekken. In het achterland maak je kennis met de schoonheid van West-Zeeuws-Vlaanderen.

Vuurtoren Breskens
Nieuwvliet is het eerste dorpje op je route. Je ziet hier de romp van de Molen Luteyn, verderop staat nog een naamloze korenmolen uit 1850. Net voor knooppunt 10 rij je langs de Verdronken Zwarte Polder, een natuurgebied met duin en struweel. Fietsend door de duinen kun je lekker uitwaaien, terwijl je over de Noordzee uitkijkt. Bij mooi weer is het leuk om even pootje te baden. Je passeert de Nieuwe Sluis: een vuurtoren uit 1867.

Haven van Breskens
Breskens is een echte maritieme stad met een eigen vissershaven en moderne jachthaven. Je kunt hier het Visserijmuseum Breskens bezoeken, een leuke afstapper. Ook passeer je Mobiele fietsservice, een handige dienstverlening bij pech onderweg in West-Zeeuws-Vlaanderen. In de weidse polders vind je volop rust en ruimte. Je komt langs het Groote Gat, een kreek en natuurgebied. Als laatste rij je langs de Nieuwerkerkse Kreek die ontstond toen Staatsgezinde troepen de dijken doorstaken.

Adres

Route.nl

Groede

Uitjes in de buurt

Reviews van Breskens

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.