Brabantse Landschap

Helmond
Route.nl

Helmond

De fietsroute start in het Helmondse stadspark De Warande. De Warande ligt aan de oostzijde van het dal van de Goorloop. Mede daardoor is een deel van het gebied enigszins moerassig. Andere gedeelten zijn droger. De Warande is een landgoed met een afwisselend hoog opgaand eikenbos en een flora die zeldzaam is in dit gebied. Men vindt er onder andere muskuskruid, heksenkruid en boskortsteel.

Vanuit De Warande fietsen we door de wijk Stiphout. Dit is een voormalig dorp dat na de annexatie tot de gemeente Helmond behoort. Stiphout is landelijk bekend omdat er jaarlijks op de eerste dinsdag na de Ronde van Frankrijk een wielrenwedstrijd wordt gehouden waaraan veel toppers uit de Ronde deelnemen. Deze stond bekend als de Profronde van Stiphout maar de naam is tegenwoordig: Bavaria Profronde Stiphout.

Vanuit Stiphout fietsen we verder door de Geeneindse Heide richting Gerwen waarbij we langs de molen Roosdonck komen dat zich aan de rand van het dorp Nuenen bevindt. De molen wordt nog altijd gebruikt voor het malen van graan en is dus een 'levend' monument, een bezoek waard! Wellicht dat je de molen ook wel herkent uit vele werken van Vincent van Gogh.

Stop tijdens je tocht bij Dolce & Gusto Lunch - Diner, je kunt hier heerlijk even op adem komen onder het genot van een drankje en een hapje.

Verderop komen we door Lieshout, de thuishaven van Bavaria. Al vanaf de oprichting in 1680 is het familiebedrijf Bavaria in het bezit van de familie Swinkels. Tijdens het brouwproces maakt Bavaria gebruik van mineraalwater uit eigen bron. Daarnaast heeft Bavaria ook een eigen mouterij, waarin zij zelf het mout voor haar bier produceert.

Bezoek de website >>

Fietsen door het Brabantse Landschap

  Reviews van Brabantse Landschap

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt