Brabant

Etten-Leur
Route.nl

Etten-Leur

Even een dagje de spreekwoordelijke accu opladen? Kom dan fietsen in het natuurrijke buitengebied van de Brabantse dorpen Etten-Leur en Rijsbergen.

Vloeiweide
De eerste kilometers rij je door een mix van akkers, weilanden en beekjes. Af en toe passeer je een klein bosperceel. Het is hier lekker kilometers maken, ideaal voor een rustig dagje fietsen. Je komt langs De Menmoerhoeve. Pak hier lekker een terrasje en ervaar het Bourgondische Brabant. Je komt door oude buurtschappen met opvallende namen, zoals Hellegat. Ook rij je door Vloeiweide, een bijzonder natuurgebied dat is ontstaan uit een voormalige bevloeiingssysteem voor de landbouw.

Liesbos
Verderop rij je een stukje door het Liesbos dat voornamelijk uit loofbomen bestaat. Het is het grootste oude zomereikenbos van Nederland. Het Liesbos is eeuwenlang ni het bezit geweest van de Heer van Breda. Vanaf 1403 waren dat de Graven van Nassau, de voorouders van de koninklijke familie. Zij gebruikten het bos vooral voor de jacht. In Etten-Leur passeer je De Lelie, een korenmolen uit 1804. Even verderop eindigt de route.

Bezoek de website >>

Route Noord-Brabant

  Reviews van Brabant

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt