Bloemendaal

Overveen

De ruïne van Kasteel Brederode is het restant van het kasteel dat in de tweede helft van de 13de eeuw gebouwd werd door Willem I van Brederode. Na vele eeuwen van afwisselend verval, verwoesting, herstel en wederopbouw, waarbij het kasteel vele malen het toneel was van strijd, belegering en plundering, werd het in de 19e eeuw als ruïne gerestaureerd. Het was Nederlands eerste rijksmonument.

De duinen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland zijn een heerlijke plek om uit te waaien. In de jonge, kalkrijke duinen vind je zeldzame flora en fauna. Binnen de eerste duinenrij is het water brak: zoetzout. Er groeien daardoor bijzondere, aangepaste planten zoals parnassia, orchideeën, zeewinde en zeedistel. In de vochtige duinvalleien verder landinwaarts groeien duizendguldenkruid en slanke gentiaan. De zandhagedis en de rugstreeppad voelen zich er prima thuis en het is een prachtig gebied om de zeelucht eens diep op te snuiven.

Bij het populaire Bloemendaal aan Zee vind je zeven zomerstrandpaviljoens: voor wie even bij wil komen met een drankje in de hand en het zand tussen de tenen. Daarna leidt de rit over de boulevard en langs het Formule 1-racecircuit naar Zandvoort.

Het duingebied van de Amsterdamse Waterleidingduinen voorziet de stad Amsterdam van drinkwater. In dit oudste waterwingebied van Nederland wordt al sinds 1853 water gewonnen. Je kunt er niet fietsen, maar voor wie de fiets even wil laten staan, is het een heerlijk wandelgebied.

Je fietst rondom de Amsterdamse Waterleidingduinen en daarna weer door de bollenvelden ten westen van Lisse. De indrukwekkende kleurenpracht van de bollenvelden trekt jaarlijks duizenden toeristen. Elke bol heeft zijn eigen bloeiperiode, maar wie hier tussen half maart en half mei fietst kan zeker genieten van de oogverblindende kleurenpracht.

Adres

Route.nl

Overveen

Uitjes in de buurt

Reviews van Bloemendaal

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.