Bilt

De Bilt
Route.nl

De Bilt

Deze fietsroute neemt je mee over de Leusderheide en de Vuursche Heide tussen Soest, Soesterberg, Bilthoven en Zeist. Heidevelden, open zandvlakten, loofbossen en naaldbossen wisselen elkaar hier af in een licht glooiend landschap dat al bewoond werd in de prehistorie. Kampjes, banscheidingen, doodwegen, urnenvelden en grafheuvels uit deze tijd zijn hier nog veelvuldig aanwezig.


Slot Zeist
Al deze cultuurhistorische bezienswaardigheden kun je onderweg bewonderen. Je start je tocht net iets buiten de Bilt en vanuit hier fiets je achtereenvolgens door Bilthoven, Soest, Soesterberg en Zeist. Je komt daarbij langs het statige Slot Zeist. Dit bouwwerk werd hier neergezet in de 17e eeuw in opdracht van de graaf van Nassau-Odijk. Met het slot werd de rijkdom, het aanzien en de macht van deze graaf benadrukt.


Van der Valk Hotel De Bilt - Utrecht
Aan het einde van de route kom je uit bij Van der Valk Hotel De Bilt – Utrecht. Hier kun je genieten van een welverdiend hapje en een drankje en je kunt er natuurlijk ook overnachten. Rust lekker uit en stap de volgende dag weer topfit op de fiets. Er valt hier namelijk zoveel moois te ontdekken dat je waarschijnlijk niet genoeg hebt aan één dag. Vanuit hier kun je ook route 115158 volgen langs de Maarsseveense Plassen.


Een bijzondere interieur
Het interieur van Slot Zeist is klassiek en de barokstijl waarin het gebouw ontworpen is, ademt weelde. Dit interieur introduceerde de barok in Nederland en is vergelijkbaar met interieur dat in paleizen niet zou misstaan. Sinds het slot in handen is van de gemeente Zeist, worden er op deze locatie vele bijzondere evenementen en feesten georganiseerd.

Bezoek de website >>

De molens van Zuid-Holland

  Reviews van Bilt

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden