Bakkeveen

Bakkeveen
Route.nl

Bakkeveen

Op deze route fiets je door maar liefst drie provincies. Maak kennis met het Friese Bakkeveen, het Groningse Zevenhuizen en het Drentse Roden en dat allemaal tijdens één tocht. Onderweg kun je onder andere genieten van het Drentse esdorpenlandschap.


Hotel Café Restaurant Onder de Linden
Het startpunt van deze route ligt in Bakkeveen. Vanuit hier fiets je naar Zevenhuizen aan de rand van Friesland en vervolgens fiets je verder naar Roden. Onderweg kun je genieten van rustige open landschappen waar je nauwelijks iemand tegenkomt. In het esdorp Roden kun je een pauze inlassen bij Hotel Café Restaurant Onder de Linden. Geniet hier van een kopje koffie, een lekkere lunch of een diner om je energievoorraad aan te vullen. Daarna moet het tweede deel van dit tochtje geen enkel probleem zijn. Stap weer op je fiets en fiets via Steenbergen en Haulerwijk weer terug naar Bakkeveen. Het laatste stukje van de route loopt door een mooi bosgebied.


Overnachten op de camping of in een hotel?
Camping de Ikeleane vormt het start- en eindpunt van deze route. Hier kun je een overnachting boeken of een plaatsje huren voor je eigen tent, camper of caravan. Overnacht je liever in een hotel? Start de route dan bij Hotel Café Restaurant Onder de Linden en boek daar een overnachting. Vanuit het restaurant kun je ook route 114665 volgen.


Het Mensingebos
In de buurt van Roden fiets je door het Mensingebos. Dit bosgebied van 175 hectare groot hoort bij het landgoed Mensinge. Deze bossen zijn aangelegd op de vroegere heidevelden in dit gebied. De oudste bossen in dit gebied dateren van 1790, maar je vindt er ook jongere bossen uit het begin van de 20e eeuw. Je vindt hier vooral veel grove dennen en eiken.

Bezoek de website >>

Route in Friesland

    Reviews van Bakkeveen

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.