Axel en Hulst

Axel
Route.nl

Axel

Tussen Axel en Hulst rij je door het karakteristieke Zeeuws-Vlaamse krekengebied. Ideaal om een dagje uit te waaien en de accu op te laden. Net over de grens met België rij je ineens door de bossen!

Axelse Kreek
De route start met een lekkere maaltijd bij Brasserie-Restaurant De Graanbeurs in hartje Axel. Vervolgens rij je natuurgebied de Axelse Kreek door. Het is één van de grootste kreken van Zeeuws-Vlaanderen. De kreek is een restant van een stroomgeul die vanuit de Westerschelde door Hulst en weer terug naar de Westerschelde liep. Met de indijking van de Bewesten Blijpolder in 1790 werd deze open verbinding afgesloten. De Axelse Kreek grenst aan het bos van de Smitsschorre.

Hulst
In de dunbevolkte Zeeuws-Vlaamse polder is het heerlijk rustig fietsen. Je hebt hier weidse vergezichten over weilanden en kreken, van veraf zie je de kerktorens van een dorpje al aan de horizon verschijnen. Je rijdt even door België, hier fiets je o.a. over statige dreven in het Stropersbos. In het oude centrum van Hulst tref je een rijke cultuurhistorie aan. Met als blikvanger de vijftiende-eeuwse Sint-Willibrordusbasiliek. Langs het particuliere natuurgebied het Groot Eiland rij je terug naar Axel.

Bezoek de website >>

Route in Zeeland

    Reviews van Axel en Hulst

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden