Appeltern

Appeltern

Langs de Maas is het heerlijk kilometers maken over de dijk. Je vindt er een weids landschap, ook kom je door enkele mooie oude plaatsjes.

Kloostercomplex Megen
Je rijdt naar de Heerlijkheid Appeltern. Het landhuis is verdwenen, maar in het historische park staan nog enkele monumentale bijgebouwen. Vervolgens rij je langs twee oude kerkjes, voordat je met een pontje de Maas over steekt naar Megen. Dit prachtige plaatsje geniet beschermd dorpsgezicht, o.a. vanwege het achttiende-eeuwse kloostercomplex. Ook passeer je de Gevangenpoort, een veertiende-eeuwse poorttoren die ooit deel uitmaakte van de afgebroken ommuring.

Kasteel Batenburg
Over de Maasdijk is het heerlijk rustig fietsen langs de uitgestrekte graslanden en de rivier. Je komt langs de Stella Polaris, ofwel Poolster: een korenmolen uit 1865. Bij Ravenstein steek je de Maas nogmaals over, aan de overkant kom je langs de achttiende-eeuwse molen van Batenburg. In het dorp kun je een blik werpen op de indrukwekkende ruïne van Kasteel Batenburg. Vlak voor Theetuin Appeltern passeer je nog een negentiende-eeuws dijkmagazijn.

Adres

Route.nl

Appeltern

Uitjes in de buurt

Reviews van Appeltern

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.