Ankeveense Plassen

Abcoude
Route.nl

Abcoude

Water en forten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden want de forten vormden samen met dijken en sluizen een ingenieus systeem dat grote delen onder water kon zetten zodat de vijand er niet door heen kon. Het systeem verloor haar functie maar middels deze fietsroute fiets je een stukje van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie en kom je langs veel water.

Fort Nigtevecht
De route start bij Fort Nigtevecht. Nadat je een stukje langs het Amsterdam-Rijnkanaal hebt gereden fiets je over de brug en fiets je door het historische hart van het dorpje Nigtevecht. Je slingert mee met de Vecht langs Fort Hinderdam, dat je niet kunt bezoeken, en komt uit bij Fort Uitermeer. Hier kun je even afstappen om van het torenfort en een hapje en drankje te genieten aan de Vecht.

Ankeveense Plassen
Over de Kreugerlaan en Melkmeent met veel groen linkszij kom je aan bij de Hilversumse meent waar je met een grote bocht richting de Ankeveens plassen fietst. Dit stille natuurgebied is ontstaan door turfwinning. Op veel plaatsen kun je aan de smalle stroken land nog het patroon van eeuwenoude legakkers herkennen. Op deze akkers werd de turf gedroogd. Je waant je in een oase van rust waarna je door Nederhorst den Berg fietst en langs de Vecht afzakt naar het mooie plaatsje Vreeland. Echt een dorpje waar je even moet afstappen en een rondje moet lopen om het te bezichtigen. Pak daarna de brug over de Vecht en fiets onderlangs terug naar de fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal naar Fort Nigtevecht. Je komt onderweg langs mooie huizen en als je oplet een aantal ooievaarsnesten hoog in de bomen midden in de Vecht.

Bezoek de website >>

Route in Utrecht

    Reviews van Ankeveense Plassen

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.