Amstelland

Kudelstaart
Route.nl

Kudelstaart

Ouderkerk

Vanaf de parkeerplaats vertrek je via het dorpje Ouderkerk a/d Amstel (ouder dan Amsterdam). Ouderkerk staat bekend om de Portugese Begraafplaats Beth Haím waar je, niet op zaterdag, op eigen gelegenheid kunt rondwandelen.

Kalfjeslaan
Vandaaruit langs rivier De Amstel richting Amsterdam. Vlak vóór de stad buig je de Kalfjeslaan op. Deze laan is uit de 16e eeuw en werd ook wel het 't Kleine Loopveld genoemd naar de groenstrook die ten noorden van de hele laan loopt, en onderdeel is van het ecolint langs de zuidrand van Amsterdam.

Het Spoortje
Langs Het Spoortje rijd je van Amstelveen naar Bovenkerk. Dit was een spoorlijn voor stoomtreinen van 1915 tot 1950. Het stationsgebouw van Bovenkerk is nog aanwezig. Via de Bovenkerkerpolder, de Legmeerpolder, de Westeinderplassen, de (Zuider-) Legmeerpolder naar Vrouwenakker. Vandaaruit kom je snel in Amstelhoek waarna je in Nes aan de Amstel met een pontje de rivier over kunt om in veenpolder De Ronde Hoep te komen.

Fietsend op een hoge dijk kun je het vergezicht van koeien in het Hollandse weiland observeren tot je weer bij de parkeerplaats bent.

Bezoek de website >>

Route in Noord-Holland

  Reviews van Amstelland

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden