Amersfoort

Soesterberg
Route.nl

Soesterberg

Zin in een lange dag fietsen die rijk is aan natuur, rust en erfgoed? Deze mooie route leidt je over de Utrechtse Heuvelrug en door de Gelderse Vallei. Als toetje krijg je ook nog het historische Amersfoort opgediend!

Den Treek
De route start bij Hotel Kontakt der Kontinenten aan de rand van Soesterberg. Een mooi startpunt, want zo begin je meteen in de bossen van Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. In dit glooiende landschap is het heerlijk kilometers maken door afwisselend loof- en naaldbossen. Aan de voet van de heuvelrug kom je langs Den Treek, een landgoed waarvan de geschiedenis teruggaat tot de veertiende eeuw. Wat een mooi plekje!

Keistad Amersfoort
In de Gelderse Vallei rij je door Woudenberg en Veenendaal, twee mooie plaatsjes waar je veel erfgoed kunt bewonderen. Bij Hugo's Pannenkoeken is het tijd voor een welverdiende tussenstop! Verderop rij je een stuk langs het Valleikanaal, een waterloop die een belangrijk onderdeel van de Grebbelinie vormde. In het landschap zie je nog enkele oude kazematten. Nog meer zin in erfgoed? Komt goed uit, want je komt ook door het prachtige Amersfoort!

Bezoek de website >>

Route in Utrecht

  Reviews van Amersfoort

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden