Altena

Vuren
Route.nl

Vuren

Het Land van Altena is een historische landstreek in het noorden van Brabant. In dit dunbevolkte gebied tussen de rivieren is het heerlijk rustig fietsen.

Slot Loevestein
De route start bij Fort Vuren, één van de gezelligste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Je bent hier welkom voor een uitstekend kopje koffie, lunch of diner. Met een pontje steek je de Waal over naar Slot Loevestein uit 1361, een van de mooiste kastelen van Nederland. In het museum leer je meer over de lange en roerige geschiedenis van Loevestein. Vooral de ontsnapping van Hugo de Groot per boekenkist spreekt tot de verbeelding.

Kasteel Dussen
Op het Land van Altena tref je behalve rust en ruimte ook vele bezienswaardigheden aan, zoals karakteristieke oude boerderijen. Ook passeer je Kasteel Dussen, oorspronkelijk dateert dit optrekje uit de veertiende eeuw. Verderop kom je twee poldermolens uit 1700 tegen: de Oude Doornse Molen en de Vervoorne Molen. In vestingstad Gorinchem geniet je van de historische sfeer in de oude binnenstad. Terug bij Fort Vuren is het tijd voor een versnapering!

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Reviews van Altena

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden