Alde Feanen

Earnewâld
Route.nl

Earnewâld

Deze route neemt je vanuit Nationaal Park De Alde Feanen mee door de Friese polder. Een schitterende tocht volop natuurschoon en Friese cultuurhistorie.

Oude Venen
De route begint bij Hotel Restaurant Princenhof. Een prachtig startpunt aan de rand van het Friese dorp Earnewâld, midden in het hart van De Alde Feanen. In dit laagveenmoeras kijk je uit over meren, slootjes, rietlanden en struwelen. Het is hier heerlijk stil. Komt vast omdat iedereen zo onder de indruk is van dit mooie gebied. In Suawoude kom je langs zo’n typisch mooi en oud Fries kerkje: de twaalfde-eeuwse Sint-Georgiuskerk.

Schierstins
In Oenkerk geniet je op het terras van Kafee It Wapen Fan Fryslân van een welverdiende tussenstop met een drankje en maaltijd. Even later rij je het Buitenveld in. In dit natuurgebied zie je graslanden, broekbossen, open waterplassen en uitgestrekte riet- en ruigtevelden. Het is hier nog heerlijk rustig. In Veenwouden kun je de Schierstins zien: een markante veertiende-eeuwse woontoren. Terug bij Princenhof geniet je van een maaltijd en comfortabele overnachting.

Bezoek de website >>

Route in Friesland

  Reviews van Alde Feanen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden