Afwisseling troef

Herentals (België)
Route.nl

Herentals (België)

Door een landelijk gebied fiets je langs de eeuwenoude bossen van de Merode naar de Demervallei en weer terug het bos in. Een heerlijk gevarieerde route!

Merode
De route gaat van start met een kop koffie bij Domein De Schuur, een camping in de Antwerpse Kempen. De gezellige taverne ligt pal aan het fietsknooppuntennetwerk en het terras kijkt mooi uit over het dierenpark. Je maakt een mooie landelijke slinger om Herenthout heen, naar het Domein De Merode. In dit oude bos zie je vooral naaldhout. In sommige delen overheersen loofbomen als eiken, beuken en berken.

Demervallei
Hoe anders is de Demervallei. Als een blauwgroen lint slingert deze vallei zich door het Kempische landschap. Je treft er moerassen, broekbossen, rietvelden en vochtige weilanden. De beek leidt je langzaamaan terug richting de bossen: langs de rand van de Assenbossen en het bosland onder Noorderwijk fiets je naar het startpunt. Wat een afwisselende route! Terug bij af gaan wafels, pannenkoeken of een van de andere versbereide gerechten er vast wel in…!

Bezoek de website >>

Route in het buitenland

  Reviews van Afwisseling troef

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden