Achterhoek

Lochem
Route.nl

Lochem

Grote natuurgebieden mogen dan niet op je route liggen, in het Achterhoekse coulisselandschap ervaar je volop natuurschoon. Ook vind je er bijzonder historisch erfgoed, zoals in Ruurlo en Vorden.

Kasteel Ruurlo
De route begint bij Restaurant & Spelerij De Witte Wieven. Je kunt hier terecht voor een maaltijd of een kop koffie met een lokale specialiteit, zoals de Zwiepse bolus of een krentewegge. Lekker! In Ruurlo zie je onder meer de veertiende-eeuwse Dorpskerk en de Agneta, een molen uit 1851. Net buiten het dorp ligt Kasteel Ruurlo. Verderop bevindt zich het grootste heggendoolhof ter wereld. Durf jij het doolhof in te gaan?

Den Bramel
Even later zie je Molen Ons Belang uit 1890 aan de horizon verschijnen. Verderop passeer je Huis Kieftskamp uit 1776. Je fietst ook langs een ander Vordens kasteel: Den Bramel dat oorspronkelijk uit de veertiende eeuw dateert. Het huidige optrekje verrees in 1726. In Almen proef je in de dorpskern nog de sfeer van vroeger. De dorpskerk dateert oorspronkelijk uit de veertiende eeuw. Bij De Witte Wieven is het weer tijd voor een terrasje.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Reviews van Achterhoek

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden