Achterhoek

Lievelde
Route.nl

Lievelde

Het eeuwenoude landschap van de Achterhoek heeft vele gezichten. Maak kennis met deze mooie omgeving met een fietstochtje en geniet van bossen, heidevelden en weilanden die van elkaar gescheiden worden door houtwallen. Vooral als je van een landelijke omgeving houdt, ben je hier aan het juiste adres.


De Duitse grens over
Het startpunt van deze route ligt net iets buiten het kerkdorpje Lievelde. Vanuit hier fiets je door het uitgestrekte Gelderse landschap naar Groenlo. Deze stad ontstond rond het jaar 610 toen de Saksen neerstreken in de Achterhoek. Groenlo is gesticht aan de oever van het riviertje de Groenlose Slinge. Vervolgens fiets je verder in de richting van Eibergen en daarna zet je koers naar de Duitse grens. Op het Duitse stukje van deze route fiets je onder andere langs het natuurgebied Het Zwillbrocker Venn. Dit gebied ontstond doordat er hier turf werd gestoken vroeger en je vindt er onder andere een kolonie flamingo’s.


Buitengewoon Lievelde
Vervolgens fiets je door Meddo en Lievelde terug naar het beginpunt van de route. Daar kun je tot rust komen in een van de vakantiehuizen van Buitengewoon Lievelde. Deze huizen zijn voorzien van allerlei luxe voorzieningen, waarmee je jezelf lekker in de watten kunt leggen in deze rustige, landelijke omgeving.


Eeuwenoud Lievelde
Het dorpje Lievelde ligt op steenworp afstand van de vakantiehuisjes van Buitengewoon Lievelde. Dit gebied wordt al bewoond sinds de 7e eeuw. De grafheuvel op de Lievelder Es, een hogergelegen gebied tussen Lievelde en Groenlo, dateert uit deze tijd. Voor die tijd werd het gebied mogelijk ook al bewoond, want er zijn hier onder andere aardewerkscherven gevonden uit de late bronstijd.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Reviews van Achterhoek

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden