Achterhoek

Laren
Route.nl

Laren

Een dagje fietsen door de Achterhoek betekent een dagje onthaasten. Aan bezienswaardigheden geen gebrek: je komt door Zutphen en Almen.

Twenthekanaal
Bij Café Restaurant Stegeman geniet je eerst van een kopje koffie met iets lekkers op het gezellige terras. Voordat je op de fiets stapt, kun je eerst de dorpskerk bewonderen. Het is een neoclassicistische waterstaatskerk uit 1835. Vervolgens rij je het Achterhoekse land door met zijn opeenvolging van akkers, weilanden en kleine bospercelen. Dankzij de rust kun je hier lekker terugschakelen. Over het lommerrijke fietspad langs het Twenthekanaal is het heerlijk kilometers maken.

Zutphen
Langs de IJssel fiets je het oude centrum van Zutphen binnen. Je ziet hier volop monumentale panden. In het mooie Almen ervaar je nog de sfeer van vroeger. Je ziet hier o.a. de veertiende-eeuwse dorpskerk. Ook kun je Museum Staal bezoeken dat is gewijd aan de Achterhoek en de dichter Staring. Verderop kun je afstappen bij Wijngaard de Nieuwe Baankreis. Via de buurtschap Groot Dochteren rij je terug naar Café Restaurant Stegeman.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Uitjes in de buurt

  Reviews van Achterhoek

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden