Achterhoek

Haarlo

In de Achterhoek is het nog eens rustig fietsen. Zeker als er nauwelijks dorpen op je route liggen. Dat is nog eens terugschakelen.

Zwiepse Molen
Natuurcamping ’t Scharvelt is een ideaal logeeradres om de Achterhoek eens goed te verkennen. Over autoluwe weggetjes rij je door een coulisselandschap van akkers, weilanden, beekjes en houtwallen. In Zwiep kom je langs de Zwiepse Molen, een rietgedekte korenmolen uit 1851. Oorspronkelijk stond hij op de Zwiepse Berg bij Barchem, maar vanwege de slechte windvang werd hij verschillende keren verplaatst. Sinds 1880 staat hij op zijn huidige locatie.

Pittoresk Stokkum
Onderweg zie je regelmatig een oude Saksische boerderij. Zoals in Stokkum, een buurtschap waar je nog de sfeer van vervlogen tijden aantreft. Verderop kom je langs Kasteel Huis te Diepenheim, het oudste kasteel van de regio. Het werd in 1648 gebouwd door Berent Bentinck. Op de fraaie slotpoort is zijn familiewapen te bewonderen. Tegen het einde van je route kom je door het kleine bos langs recreatiegebied de Hambroekplas.

Adres

Route.nl

Haarlo

Uitjes in de buurt

Reviews van Achterhoek

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.