Achterhoek

Haarlo
Route.nl

Haarlo

In het coulisselandschap van de Achterhoek is het heerlijk fietsen. Behalve rust vind je er ook mooie plaatsjes als Neede en Geesteren. Je maakt ook een uitstapje naar het Twentse Diepenheim.

Den Haller
De elfde-eeuwse kerk in Geesteren is uniek: hij heeft een zadeldak, de toren heeft een trapgevel met twee windhanen. Gelselaar is een charmant esdorpje dat beschermd dorpsgezicht geniet. In Diepenheim kun je de Johanneskerk uit 1679 bewonderen. Even verderop kom je aan de Watermolenweg langs het pittoreske landschap rondom Den Haller, vermoedelijk de oudste bestaande watermolen van Nederland. Wauw! In Haarlo kun je de achtkantige monumentale kerk bekijken die door de bewoners De Kluntjespot (suikerpot) wordt genoemd.

Idyllische Achterhoek
Uitgestrekte natuurgebieden mogen op deze route dan ontbreken, er valt in deze regio genoeg natuurschoon te beleven. Je rijdt door een heerlijk rustig coulisselandschap van meanderende beken, houtwallen en authentieke Saksische boerderijen. Je ervaart hier een voor Nederlandse begrippen ongekende rust. Het zal je weinig moeite kosten om hier terug te schakelen en de accu op te laden. 

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

    Reviews van Achterhoek

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.