Achterhoek

Eibergen
Route.nl

Eibergen

Fietsen in de Achterhoek is een ideale manier om een dagje te onthaasten. Je vindt hier volop rust en natuurschoon. In Ruurlo en Eibergen tref je enkele bezienswaardigheden aan.

Kluntjespot
Net buiten Eibergen is het heerlijk tot rust komen bij Hotel De Kastanjefabriek. Na een verkwikkende nacht heb je lekker veel energie voor een fietstocht door het mooie Achterhoekse land. Bij Shortgolf Berkelland kun je nog een gezellig terrasje pakken. Wat hier meteen opvalt: de stilte! En het lieflijke kleinschalige landschap met zijn oude boerderijen. Je komt o.a. door het dorpje Haarlo, waar de achtkantige monumentale kerk door de bewoners De Kluntjespot (suikerpot) wordt genoemd.

Pittoresk Ruurlo
Ook fiets je door Ruurlo, een gemoedelijk stadje met een mooie historische kern. Je kunt hier onder meer de veertiende-eeuwse Dorpskerk bekijken. Ook zie je hier Molen Agneta, een hout- en korenmolen uit 1851 die is vernoemd naar een freule uit het geslacht dat eeuwenlang Kasteel Ruurlo bewoonde. Na vele mooie kilometers in het buitengebied rij je door Eibergen. Je ziet hier o.a. de mooie Oude Mattheüskerk uit 1500. Bij Shortgolf Berkelland kun je nog een gezellig terrasje pakken.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Reviews van Achterhoek

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt