Achterhoek

Aalten
Route.nl

Aalten

In de Achterhoek vind je nog eeuwenoude cultuurlandschappen, kabbelende beekjes en prachtige oude boerderijen en molens. Deze route neemt je mee door de groene omgeving van Aalten, Dinxperlo en het Duitse Bocholt.

Historisch Aalten
In het dorpje Aalten zie je de rijke historie terug aan de prachtige panden. De kern rondom de oude markt geniet dan ook beschermd dorpsgezicht. Net ten oosten van Aalten rij je door Walfort. Dit oude landgoed wordt doorsneden door het beekje de Boven-Slinge, aan het water staat nog een havezate uit de vijftiende eeuw. Even verderop kom je door het Loohuis, een oude hoevelandschap dat bestaat uit weilanden, houtwallen en grove dennen van meer dan honderd jaar oud.

Dinxperlo verkennen
Je merkt het nauwelijks, maar vanuit het Duitse Suderwick rij je ineens Dinxperlo binnen dat tegen de grens aangeplakt ligt. Een leuke gelegenheid dus om dit landelijk bekende dorpje vanuit het zadel eens te bekijken. Je passeert nog twee oude korenmolens: De Teunismolen uit 1822 en de Wenninkmolen uit 1860. Na deze mooie lange route door het coulisselandschap van de Achterhoek geniet je extra van een maaltijd in Restaurant Herbergh d'Olde Marckt eten en drinken.

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Reviews van Achterhoek

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden