Kinderfeestje in natuur

Ospel

Buitencentrum De Pelen is hét startpunt voor kinderfeestjes in de natuur. Verschillende thema's, voor elke leeftijd en van eenvoudig tot luxe. En altijd samen met de gids van Staatsbosbeheer. De leukste feestjes vier je gewoon buiten!

Het hele jaar door

Kabouterpad (met gids)
Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt loop je samen met de Peelgids een gezellige, spannende route met een kabouterverhaal en echte kabouteropdrachten. Na afloop mag de puntmuts mee naar huis.
Leeftijd 3 t/m 6 jaar. Duur: 1,5 uur. Afstand route: 500 m.

Petronella Peelhekstocht - ook een winterversie
Wil jij een echte heks worden? Volg de cursus bij Petronella Peelheks. Deze heks weet alles over de natuur. Samen schep je waterdieren, maak je een natuurkunstwerk en doe je nog meer. Tot je een echte heks bent...
Leeftijd: 6 t/m 9 jaar. Duur: 2 uur.

Handige Hulpboswachter - ook een winterversie
Ben jij een echte natuurvriend? Dan kan de boswachter van De Groote Peel jouw hulp best gebruiken! Samen maak je een takkenwal, vang je waterdieren en help je nog meer. Een ruige tocht voor stoere jongens en meiden.
Leeftijd: 6 t/m 9 jaar. Duur: 2 uur.

Mossige Moerasexpeditie
Bij het Buitencentrum is een oude Peelkaart gevonden met bijzondere informatie. Er gaan namelijk verhalen dat er echte reuzen rondzwierven over De Pelen... Volg de aanwijzingen op de kaart en ga op avontuur! Je kunt deze tocht ook 's avonds doen: extra spannend!
Leeftijd: 7 t/m 9 jaar. Duur: 2,5 uur.

De Ruige Rovers (nieuw!)
Een actieve tocht vol met spellen en uitdagingen waarbij je op zoek gaat naar het zwarte goud van de Peel. Deze tocht is gebaseerd op het programma ‘Natuursprong’ waarbij natuurlijk bewegen in de natuur voorop staat. 
Leeftijd 8 t/m 11 jaar. Duur 2,5 uur

Speciale feestjes deze winter

Winterse wandeling met nestkastjes timmeren
Lekker wandelen met na afloop warme chocolademelk met een wafel. Daarna ga je aan de slag met hout en spijkers om nestkastjes te timmeren.
Leeftijd: vanaf 8 jaar. Duur: 2,5 uur. Jongere kinderen kunnen ook kant-en-klare nestkastjes schilderen (i.p.v. timmeren).

Speuren naar sporen met uilenballen pluizen
Ga met de gids op pad en speuren naar sporen in het bos. Na afloop ga je uilenballen pluizen. Lekker met een beker chocolademelk en een wafel. 
Leeftijd: vanaf 6 jaar. Duur: 2,5 uur.

Google Maps

Adres

Buitencentrum De Pelen
Moostdijk 15
6035 RB Ospel

Uitjes in de buurt

Reviews van Kinderfeestje in natuur

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.