Verfijn je zoekopdracht

Uit agenda
De Nederlandse "uit agenda" puilt uit van de leuke evenementen. Op Dagtrip Doen vind je unieke, bijzondere evenementen. Een evenement waar je misschien nog niet van hebt gehoord of die vooral lokale bekendheid geniet. Probeer het eens. De kans is groot dat het een onvergetelijke dag zal worden, voor jou, je vrienden of je familie.

Kijk in je agenda, blok een vrije dag en kies daar een leuk evenement bij. Er is altijd wel een evenement die bij je past, bij jou in de buurt. De uit agenda toont een grote diversiteit. Filmevenementen, sport evenementen, culturele festivals, kinderevenementen. Meer keuze dan je aan kan.

Evenementen Amsterdam
Amsterdam kent events van internationale allure. Maar ook daar tref je talloze kleinere evenementen die een dagje uit de moeite waard maken. Hou deze website goed in de gaten voor die unieke, maar bovenal leuke dagjes weg naar Amsterdam.

Nederland blinkt uit in het organiseren van evenementen. Rotterdam mag dan een hoofdrolspeler worden genoemd. De stad aan de Maas besteedt aandacht aan sport evenementen, grootschalige concerten en multiculturele feestelijkheden. Maar er is ook ruimte voor bijvoorbeeld het Circusstad Festival Het is moeilijk kiezen, de agenda van Rotterdam staat bomvol.

Een evenement die bij jou past
Trakteer jezelf, je vrienden of je familie op een leuk dagje weg. Op Dagtrip Doen vind je het evenement dat bij jou past! Ken je zelf een mooi evenement dat nog niet in ons overzicht staat? Laat dan de organisatie weten dat zij gratis een vermelding kunnen toevoegen.

Totaal 215 uitjes gevonden
Zaltbommel
Saskia en Paulette (Mrs. Einstein) hebben zich altijd bezig gehouden met de liefde. Ze zijn verliefd geworden en hebben samengewoond. Ze hebben de ware gevonden en daarmee kinderen gekregen. Ze zijn bedrogen en hebben de brokstukken weer gelijmd. Telkens weer kijken ze met vrolijke verbijstering naar het leven.
De Ronde Venen
Op ontdekkingstocht op Fort Waver-AmstelEen bijzondere combinatie van natuur en cultuurhistorie op steenworp afstand van Amsterdam. Zo zou je Fort Waver-Amstel kunnen omschrijven. Op zaterdag 21 juli om 14:00 uur krijgt u de kans om dit imposante fort, dat normaal gesloten is, van dichterbij te bekijken.Uitstekend bewaard gebleven. Onder begeleiding van een ervaren fortengids kunt u Fort Waver-Amstel ontdekken. U zult zien dat alle elementen van vroeger uitstekend bewaard zijn gebleven. In het gebouw ziet u oude wasruimten, elektrakasten en een oude keuken. Ook het waterreservoir, waterpomp en de sanitaire voorzieningen liggen er nog precies zo bij als vroeger. Buiten heeft u een weids uitzicht over het vlakke polderlandschap. Als u goed kijkt, ziet u zelfs de skyline van Amsterdam.Vleermuizen en zilverreigers. Fort Waver-Amstel ligt tegen de natuurgebieden Botshol en Waverhoek aan. Vanwege deze mooie ligging zijn er, met een beetje geluk, ook verschillende dieren te zien. In de gracht langs het fort zoeken de ijsvogel en zilverreiger vaak hun eten. In de winter wordt een deel van het fort door vleermuizen gebruikt als slaapplek. Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel. Stelling van Amsterdam. Fort Waver-Amstel is onderdeel van de Stelling van Amsterdam; de 135 kilometer lange verdedigingslinie rond de hoofdstad. Dat deze waterlinie uniek in de wereld is, blijkt wel uit het feit dat de Stelling van Amsterdam Unesco Werelderfgoed is. Tussen 1886 en 1911 is Fort Waver-Amstel gebouwd. Het fort was de enige verhoging in het open, vlakke polderlandschap. En wanneer u vanuit de polder naar het fort kijkt, ziet u dat er in 100 jaar niets is veranderd.Ga mee op ontdekkingstocht. Op zaterdag 21 juli om 14:00 uur kun je dit bijzondere fort ontdekken. Bestel toegangskaarten via www.natuurmonumenten.nl/fortwaveramstel. Lid van Natuurmonumenten? Dan betalen volwassenen €5,- en kinderen (ook OERRR-leden) €4,-.  Niet-leden betalen €8,- en kinderen €7,-.
Van 06-10-2018 tot 07-10-2018
Atelierroute Woerden
Woerden
Bekijk het werk van diverse beeldend kunstenaars op verschillende locaties in Harmelen, Kamerik, Woerden en Zegveld.
Van 01-04-2018 tot 28-10-2018
Museum Buurtspoorweg Haaksbergen
Haaksbergen
Iedere zondag is het museum open tussen 10.00 en 17.00 uur. De Stoomtrein rijdt dan 3x op en neer naar Boekelo.
Van 03-03-2018 tot 01-12-2018
Handmade in Heusden wandeling
Heusden
Heusden maakt het Zo vind je een couturier, bontmaker, hoedenmaker, kaarsenmaker en parfummaker. Aan de hand van een bezoek van deze makers wordt het maakproces van A tot Z uit de doeken gedaan. Een stadsgids leidt je langs de verschillende locaties en vertelt onderweg over de restauratiewerkzaamheden en oude ambachten. . Vertrek iedere eerste zaterdag van de maand om 14:30 uur vanaf het bezoekerscentrum, Pelsestraat 17 in Heusden. .
Van 21-12-2018 tot 24-02-2019
Nederlandse kunst na het interbellum
Zevenaar
Kunstwerk! Liemers Museum stelt uit de bestaande collecties een overzicht van Nederlandse kunstenaars samen die in de periode na het interbellum werkte
Van 22-09-2015 tot 22-09-2022
Dagelijk gratis Vlooienmarkt
Amsterdam
Bezoek eens de dagelijks gratis vlooienmarkt op het Waterloopplein in Amsterdam!
Van 21-03-2018 tot 22-07-2018
Cursus "Making sense(s) of herbs"
Rhenen
Samenvatting:In de cursus leer je planten herkennen, benoemen en plukken in het wild. Daarnaast focus je op de belangrijkste inhoudsstoffen van planten en hoe je ze kunt extraheren en gebruiken. Je leert verschillende soorten bereidingen maken met gedroogde en in het wild geplukte planten. Deze cursus heeft daarnaast bijzondere aandacht voor de beleving van kruiden met al je zintuigen. Proeven, snuffelen, kijken en genieten zijn een integraal deel van de cursus. Genieten, denken en doen met kruiden!De cursus is verkrijgbaar in drie varianten:Kruidige variant: Online cursus met groepssupport in online communityHartige variant: Online cursus met live groepsbijeenkomstenPittige variant: Online cursus met individuele begeleiding en kruidenmidweek
Amsterdam
Grijp nu je kans en boek een activiteit die zo uniek is en zo zeldzaam is dat je het alleen nog dit jaar kan doen! Voor je het weet is deze historische gevangenis namelijk omgetoverd in een nieuwe woonwijk. Je kan in deze voormalige bajes van alles doen. Van abseilen van wel 46 meter hoogte tot aan Wie is de mol-achtige spellen en zelfs een levend cluedo. Maar ook spannende prison-tours gegeven door oud-cipiers zijn hier mogelijk!
Zaltbommel
Een eerbetoon aan The Everly Brothers door dé Nederlandse rock’n’roll tributeband! Eén van de bandleden/zanger komt uit ons eigen Zaltbommel en daar zijn we trots op!