Zee Aquarium

Bergen aan Zee

In het Zee Aquarium zie je bloedstollende bijters en kleurrijke koraalbewoners, maar ook aardige aaivissen en andere zeebewoners. Bekijk tropische rifhaaien en piranha's, maar ook de bekende platvissen, kabeljauw en enorme baarzen.

Onder de zeespiegel
Bij het koraalrif waan je je als het ware onder de zeespiegel, in dit aquarium, met glas van de vloer tot het plafond en een breedte van 4 meter, leven honderden fel gekleurde vissen tussen de prachtigste levende koralen.

Roggen aaien
Bij de werkelijke unieke "Roggenrots" een open rotsbassin waarin roggen leven, zie je niet alleen deze dieren van dichtbij, maar je kunt ze ook nog eens aanraken. Het is een belevenis om mee te maken hoe deze vissen zich volkomen vrijwillig laten aaien. Ook zijn er vele vitrines met duizenden schelpen te bewonderen.

Expositie
In een uitgebreide expositie, die o.a. de leefwijze en anatomie 's werelds grootste roofdier behandeld, toont het Zee Aquarium een ruim 14 meter lange skelet van een potvis.

Tip
Het Zee Aquarium Bergen aan Zee is onmiddellijk aan het strand gelegen. Dus na het bezoek kan je als je zin hebt even heerlijk uitwaaien.

Google Maps

Adres

Zee Aquarium Bergen aan Zee
Van der Wijckplein 16
1865 AP Bergen aan Zee

Uitjes in de buurt

Mierlo
Van € 23,50. Nu voor € 16,45
DierenrijkDierenrijk
Sint-Oedenrode
Boerderij TourBoerderij Tour
Pieterburen
PieterburenPieterburen

Reviews van Zee Aquarium

3 October 2011

Echt een klein aquarium. Misschien 20 minuten en dan ben je wel klaar. Ik vond het niet zo leuk.

Anoniem

19 August 2015

Onwijs leuke ervaring. Onze kinderen mochten de roggen aaien. Erg vriendelijk personeel en erg leerzaam. Zeker voor herhaling vatbaar!

Eva Koning

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.