Zee Aquarium Bergen aan Zee

Bergen aan Zee
Van der Wijckplein 16
1865 AP Bergen aan Zee
In het Zee Aquarium zie je bloedstollende bijters en kleurrijke koraalbewoners, maar ook aardige aaivissen en andere zeebewoners. Bekijk tropische rifhaaien en piranha's, maar ook de bekende platvissen, kabeljauw en enorme baarzen.

Onder de zeespiegel
Bij het koraalrif waan je je als het ware onder de zeespiegel, in dit aquarium, met glas van de vloer tot het plafond en een breedte van 4 meter, leven honderden fel gekleurde vissen tussen de prachtigste levende koralen.

Roggen aaien
Bij de werkelijke unieke "Roggenrots" een open rotsbassin waarin roggen leven, zie je niet alleen deze dieren van dichtbij, maar je kunt ze ook nog eens aanraken. Het is een belevenis om mee te maken hoe deze vissen zich volkomen vrijwillig laten aaien. Ook zijn er vele vitrines met duizenden schelpen te bewonderen.

Expositie
In een uitgebreide expositie, die o.a. de leefwijze en anatomie 's werelds grootste roofdier behandeld, toont het Zee Aquarium een ruim 14 meter lange skelet van een potvis.

Tip
Het Zee Aquarium Bergen aan Zee is onmiddellijk aan het strand gelegen. Dus na het bezoek kan je als je zin hebt even heerlijk uitwaaien.

Bezoek de website >>

  Reviews van Zee Aquarium Bergen aan Zee

  19 augustus 2015

  Onwijs leuke ervaring. Onze kinderen mochten de roggen aaien. Erg vriendelijk personeel en erg leerzaam. Zeker voor herhaling vatbaar!

  Eva  Koning
  Eva Koning

  3 oktober 2011

  Echt een klein aquarium. Misschien 20 minuten en dan ben je wel klaar. Ik vond het niet zo leuk.

  Choco
  Choco
  Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.