Wildlands

Emmen

In Wildlands Adventure Zoo Emmen zijn de dieren ondergebracht in het werelddeel waar ze thuishoren. In natuurlijke kuddes en in een natuurgetrouwe leefomgeving zonder tralies. Dat is prettig voor de dieren. Maar ook voor de bezoekers, want zo is de natuur écht dichtbij.

Dieren
Wandel door het broedgebied van de kolonie Humboldt pinguins (meer dan 150 stuks) en je waant je aan de kust van Zuid-Amerika. Vervolgens sta je oog in oog met een groep giraffes en zebra's.

Dan opeens hoor je een panter brullen. Alsof je midden in Afrika bent. Even later loop je tussen de lianen en exotische planten en om je hoofd fladderen fel gekleurde vlinders. Dit is het regenwoud.

Je ruikt het, je ziet het, je hoort het! Overal is de natuur dichtbij. Siberische tijgers en badende Aziatische olifanten. Spelende zeeleeuwen, jagende citroenhaaien en zonnende nijlpaarden. Er altijd wel iets leuks te zien of te doen.

Elke dag vertellen de dierenverzorgers op verschillende tijden allerlei leuke en informatieve wetenswaardigheden over de dieren en hun gewoonten. Soms mogen de kinderen zelfs helpen met voeren!

Yucatán
Speelexpeditie Yucatán is een overdekte speeltuin voor kinderen van alle leeftijden. Hier vind je een spannend scheepswrak, een ruige jungle van boomhutten en touwbruggen en een mysterieus Maya-doolhof met vogelspinnen, slangen en kakkerlakken. Ouders bekijken het allemaal op hun gemak vanuit het café-restaurant Patio de Yucatán.

Restaurant
Even bijkomen van de vele indrukken? Dat kan prima in één van de restaurants met een kopje koffie, een broodje, een snack of een complete maaltijd. De gerechten worden zoveel mogelijk afgestemd op de thema’s van het seizoen, dus altijd iets bijzonders.

Kaartjes met korting voor Wildlands

Vakantie Veilingen
Doe een bod op een ticket bij Vakantie Veilingen.
Voordat dat je een bod doet, let goed op de verzendkosten en bijhorende veilingkosten.
Bieden vanaf € 1,00
Google Maps

Adres

Wildlands
Raadhuisplein 99
7811 AP Emmen

Uitjes in de buurt

Mierlo
Van € 23,50. Nu voor € 16,45
DierenrijkDierenrijk
Sint-Oedenrode
Boerderij TourBoerderij Tour
Pieterburen
PieterburenPieterburen

Reviews van Wildlands

3 April 2011

Heel mooi, met niet alleen dieren maar ook leuke dingen voor de kinderen! We hadden ook heel veel mazzel met het weer.

Jeroen

22 July 2011

Beetje verwarrend was het oude en het nieuwe gedeelte, maar ondanks hebben we een heel leuk dagje gehad. Het is ook erg leerzaam voor de kinderen. Leuk om ook te zien hoe ze met waterzuivering omgaan. Ga zeker nog een keer terug. Echt een aanrader!

Anoniem

10 January 2012

Yucatán was voor onze kinderen van 4 en 6 enorm leuk. Een mooi opgezette speeltuin met water en krokodillen. We wisten niet vantevoren dat je alleen kaartjes kon kopen voor het nieuwe gedeelte "de Es". Dan ben je een stuk goedkoper uit. Je krijgt alleen niet veel dieren te zien daar. Wij komen zeker terug naar Dierenpark Emmen. Misschien dat we dan het "oude" gedeelte doen.

Anoniem

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

3 April 2012

We hebben een beetje slechte dag gehad. Meeste dieren waren binnen vanwege het slechte weer. Hopelijk is het volgende keer beter.

Anoniem

25 August 2012

Ik woon in Emmen en vroeger was deze dierentuin zeer groot en uitgebreid. 2 jaar terug nog een keer weer geweest en dat was zeer teleurstellend, veel dieren zijn weg en je kunt het in 2 uur doen nu, waar vroeger echt een volle dag voor nodig was. Veel te duur en weinig sfeer als dierenpark.

Willy van der Velde

24 April 2016

We zijn vandaag geschrokken van wat we hebben aangetroffen. We verwachtte een mooie dierentuin, omdat er zoveel budget voor was uitgegeven en veel reclame voor was gemaakt. Maar wat we zagen was niks vergeleken de oude dierentuin. Je ziet bijna geen dieren, je moet veel lopen en je hebt weinig groen. Heel erg jammer dat er maar een klein deel van de oude dierentuin is meegegaan naar de nieuwe dierentuin, want daar waren onder andere de grote en mooie aquariums. De kinderen kunnen ook weinig zien. Je kan niet verwachten dat papa of mama de kinderen de hele tijd optillen om de dieren te kunnen zien. Doe hier wat aan. En zo kan ik nog veel meer dingen opnoemen. Ik moet toegeven dat Jungola leuk is opgezet en dat dat ook het gevoel geeft van de oude dierentuin. Ik vind het jammer dat je een hele grote verwachting hebt, maar dat je dan toch zo teleurgesteld kan zijn.

Anoniem

24 April 2016

Op 2 april hebben we het nieuwe park bezocht. Als eerst valt me op dat de meeste klachten komen van mensen die het park met het oude dierenpark vergelijken. Het is nu inderdaad minder dierentuin, maar het is zoveel leuker voor kinderen. Vooral in Jungola kunnen ze uren rondlopen en klimmen. Het is nu een avonturenpark met dieren geworden. Verder is de beplanting al redelijk mooi, maar dat zal in de loop van het jaar alleen maar mooier worden (nu zijn er nog veel bomen kaal). Ik mis de oude dierentuin op zich ook wel, maar dit lijken net 3 dierentuinen in 1. En volgens mij gaan we hier minstens net zo veel plezier aan beleven.

Anoniem

25 April 2016

Ben het wel eens met de matige review. Park is schoon en vernieuwend. Vriendelijke medewerkers. Daar ligt het niet aan. Jungola is uitstekend voor de kinderen, maar de 3 "topattracties" rechtvaardigen voor mij niet helemaal de prijs. De omgeving oogt nog wat kaal. Het idee en de vormgeving is mooi en goed uitgewerkt. Anderzijds kijk je vanaf het park op vele woontorens en daarmee is de beleving voor mij weer weg. Voor mij is de uiteindelijke conclusie "net niet".

Anoniem

26 April 2016

Een geweldige belevenis. Waren de laatste dag dat de oude dierentuin open was geweest, maar dit is toch heel wat anders. Echt prachtig.

Anoniem

7 May 2016

Vorige park was veel mooier en educatief veel beter opgezet. Lijkt nu meer op een combinatie met een attractiepark. Zonde. Ziet er mooi uit wat er gebouwd is, maar de attracties zijn niets voor ons.

Anita Janssen

21 June 2016

Geweldig avonturenpark. Waar je dicht bij de dieren kunt komen. Waar dieren ook meer in hun eigen natuurlijke omgeving kunnen leven omdat ze veel meer ruimte hebben. Ja en soms moet je wat moeite doen om de dieren te ontdekken , maar dat speuren is juist leuk, ook voor kinderen. Er zijn veel leuke atracties zoals de touwbruggen. Jammer is wel dat er zo weinig rekening met rolstoelgebruikers is gehouden , door de hoge omheiningen hebben zij slecht zicht op de dieren . Voor deze groep vind ik de entree prijs dan ook te hoogo

Anoniem

22 June 2016

Wij vinden het geweldig om te zien hoeveel ruimte de dieren hebben!Mooi verzorgd en ruimtelijk park, ook leuk voor kinderen.wij snappen al deze negatieve reacties niet, miss kunnen deze mensen beter naar de efteling of walibi gaan!

Anoniem

4 May 2017

Tegenvaller. Erg weinig dieren en veel te duur.

Michel

23 June 2016

Bij de ingang stond duidelijk een zuil met plattegrond en welke shows er waren om welke tijden. Daarna op ons gemak door het park gewandeld. Het was super dat de dieren veel ruimte hadden om vrij rond te lopen. Ze hebben hele mooie, grote verblijven!Wat ik aan dit park ook erg goed vindt aan dit park is dat je zo dicht bij de dieren kan komen. De giraffen echt heel dichtbij en de prairie hondjes die zo voor je voeten lopen. Als bezoeker zijn we bijna te gast bij de dieren in hun verblijf. We hebben alles op ons gemak kunnen zien. Als ik een nadeel zou moeten geven is dit dat er zo veel kinderen rondliepen. De toegangsprijs vindt ik ook wel wat aan de hoge kant.

Anoniem

25 June 2016

Van tevoren recensies gelezen....ojee wat een negativiteit. Na een geweldige dag vraag IK mij af in welk park deze mensen zin geweest.Netjes verzorgd, duidelijke loopbanen, voldoende plekken om rustig te zien en de dieren te bekijken.mooi aangelegd. De dieren hebben veel ruimte en de bezoekers zijn welkom in hun leefruimte ipv langs hokken met gaas te lopen. Mijn advies... ga niet af op al de negatieve recensies. Ga er blanco heen met de wetenschap dat je niet door een standaard dierentuin gaat wandelen. Veel plezier

Anoniem

3 July 2016

We hadden hoge verwachtingen en de laatste tijd leken de recensies ook weer wat positiever. Toch viel het erg tegen. Je betaalt erg veel geld voor wat je ziet en betaalt daarnaast ook nog tien euro voor parkeren. In een halve dag waren we volkomen uitgekeken. Het park ademt geen sfeer en voor de attracties moet je te lang wachten. De reden van de ontspoorde trein is ons ook totaal onduidelijk.

Anoniem

5 July 2016

Ik ging al niet met hooggespannen verwachtingen hierheen. Er zou namelijk nog maar 1/3 van het vroegere aantal dieren zijn, maar dat gaat eerder richting de 1/10. Als je ze al kunt zien, want het vergroten van de afstand tussen de dieren en bezoekers is niet hetzelfde als een natuurlijker habitat voor de dieren. Neem dus een verrekijker mee. De oude dierentuin verveelde mij nooit met een bezoek, ongeveer 3 a 4 keer per jaar. Veel te zien, interessant en educatief. Maar hier ga ik misschien over een paar jaar nog eens heen (maar ik vermoed dat het binnen 5 jaar moet, want dan is de boel failliet). Het is allemaal leuk bedacht en mooi gebouwd met allerlei thema's, maar probeer niet de Efteling na te doen. Had eens wat reclame gemaakt voor het oude park, zoals ik er nu mee wordt doodgegooid.

Anoniem

9 July 2016

We zijn ondanks alle negatieve reacties toch gegaan. 4 volwassenen en een kind van bijna 4. Ik moet zeggen het echt een adventure park anno 2016 is. We hebben een geweldige dag gehad. Wat mooi van opzet en wat een ruimte voor de dieren. De ijsberen en de leeuwen bovenop hun rots. Top. De kas met de boten is super. Net zoals de bavianen. Ik kan nog wel even doorgaan. Ik kan werkelijk niets ontdekken waarover ik zou kunnen zeuren. De drie thema's zijn mooi uitgewerkt. Je volgt de route en komt overal. Voldoende rustplaatsen en vriendelijk personeel. We wonen in Limburg. Jammer, anders kwamen we zeker vaker. Over een paar jaar komen we zeker terug. Zal er zeker mooier op worden. Ik kan alleen maar zeggen tegen alle negatieve reacties: geniet gewoon van al het moois.

Marianne Jacobs

24 August 2016

Enorme teleurstelling! De verblijven van de dieren en de omgeving waren zeer mooi, maar daarentegen zijn er bijzonder weinig dieren te zien. De "shows en attracties" waren kort en infantiel. Vroeger het mooiste dierenpark van Nederland. Nu een deceptie waar ik nooit meer wil komen.

M.L.O.

17 September 2016

Wij zijn donderdag 15 september 2016 geweest. Ondanks de vele kritiek vonden wij het een mooi en ruimtelijk opgezet park. Ok, wel minder dieren dan in het oude park en de entree prijs is erg aan de hoge kant voor wat je te zien krijgt. Wij waren met z'n tweeën en je bent gauw voor zo'n 4 uur pakweg 100 euro armer (en dan hebben we geen gekke dingen gedaan). Tip: Parkeer je auto bij de Lidl in Emmen. Vanaf hier is het ongeveer 10-12 minuten lopen naar Wildlands. En bij terugkomst zit er aan de overkant van de Lidl een heel goed Eetcafé "De Zandsteeg" waar je prima kunt snacken voor weinig, want je hebt immers parkeergeld uitgespaard.

Freddy Moespot

2 October 2016

Voor mindervalide mensen is het park slecht gangbaar, onvriendelijk en niet oplossend.

Thissen

16 October 2016

Zondag 16 oktober 2016 zijn wij in Wildlands geweest met onze kinderen. Het was een enorme teleurstelling. Het avontuur en de zoo waren ver te zoeken. De attracties waren geen attracties te noemen. De entree was veel te duur, het eten moesten we lang op wachten en als je als volwassenen patat wilt, dan krijg je een kinderbox. Het park is niet rolstoel vriendelijk en de kinderen konden op weinig plekken zelf de dieren bekijken (als er al dieren te zien waren). Er waren heel erg weinig dieren. Ook het parkeren is veel te duur. Voor iets wat zoveel geld heeft gekost, krijg je er weinig voor terug. Voor ons was dit de eerste en de laatste keer. Jammer!

Sissy Pijper

29 December 2016

Een hele grote flop. Gewoon niets. Geen sfeer en bijna geen dier te zien (alleen wat marmotten en dieren uit de kinderboerderij). Stikvol met tentjes om te eten. De hotdogs waren zowat de enige dieren die we te zien kregen.

Corry van Houdt

13 May 2017

Wat een prachtig park. Mensen die hier geen dieren zien, lopen met hun ogen dicht. Prachtige giraffen, neushoorns, zebra's, gnoes, olifanten, leeuwen, bavianen, ijsberen, nijlpaarden en allemaal in een schitterende leefomgeving. Doodskopaapjes die links en rechts langs je door de bomen flitsen en prairiehondjes die bijna op je voeten springen. Een uniek park. Echt de moeite waard en ook echt niet duurder dan andere dierenparken. Verwacht inderdaad geen hokken met een uitstalling aan dieren, want dan ben je verkeerd.

Eric

14 May 2017

Zal ik het iemand anders aanraden om naar Wildlands te gaan? Nee. Er waren zeker leuke dingen, maar uiteindelijk krijg je meer waar voor je geld wanneer je een willekeurig ander park bezoekt. Ik vind dat de makers het te hoog in de bol hebben gehad. Mijn oma heeft in haar rolstoel de hele dag gehobbeld, want de "doorgaande" weg is niet egaal. De attracties hebben we overgeslagen, omdat we de rijen te lang vonden. Ook hadden we niet de indruk dat de attracties zoveel meerwaarden hadden. Het ene werelddeel was leuker dan de ander. Het diepte punt was de tropen en dan met name het vogelgedeelte. Daar waren echt weinig dieren. Wildlands zegt dan dat je het nieuwe park niet moet vergelijken met het oude dierenpark, maar dat doe je toch. Het eten en drinken was belachelijk duur. Het personeel was jong en soms onbekwaam.

Sanne

28 July 2017

Dit is een keer maar nooit weer. Praktisch geen beesten gezien. Het is geen dierentuin maar een pretpark. Voor ouderen zijn de afstanden te groot en voor de attracties moet je zeker 1 uur in de rij staan. De aankleding gehele park is kitscherig. Volgende keer maar weer gewoon naar een normale dierentuin zoals het vroeger was in Emmen.

Meulstra

7 August 2017

De verblijven zijn over het algemeen zeer mooi aangelegd, maar het is dikwijls de vraag waarvoor: het aantal dieren lijkt gedecimeerd te zijn ten opzichte van wat het was in de tijd van het Noorderdierenpark. Verder waren de rijen voor de attracties vandaag bijzonder lang, heeft werkelijk niemand die ik tegenkwam een ijsbeer kunnen zien (noch onder-, noch bovengronds), en heeft mijn familie hele slechte ervaringen met de beschikbaarheid van rolstoelen: het zijn er te weinig, en men moet lang tevoren reserveren, wat wij niet wisten, - daar wij het park vandaag voor het eerst bezochten - waardoor mijn ernstig geblesseerde zusje urenlang met hevige pijn heeft moeten lopen. Mede hierdoor, denk ik niet dat een volgend bezoek erin zit.

Levi Cohen

19 February 2018

Vreselijk. Veel te duur, weinig dieren en belachelijke horeca prijzen. Binnen 2 uur weer buiten. Zonde van je tijd en geld. Denk dat het park binnen 5 jaar gesloten is!

Bert

13 May 2018

Wat een fantastisch park! Genoeg dieren om te zien. Word ook erg blij van de huisvesting. Fijn dat de dieren zich vaak terug kunnen trekken van het publiek. Zouden andere parken een voorbeeld aan moeten nemen. Geweldige dag gehad!

Alexandra