Wereldtuinen

Landgraaf

Tijdens de ontdekkingsreis doorkruist u de hele wereld van Japan tot aan Engeland en Rusland tot aan de Tropen. Een ontmoeting met de tuinen van de wereld zal je zeer zeker versteld doen staan!

Ontdek Wereldtuinen Mondo Verde in 1 dag
De ontdekkingsreis begint met een ontmoeting van de jungle in een fenomenale tropenhal vol zeldzame planten en vogels. Daarna vervolgt de route naar Italië met de klassieke beeldentuinen en de fameuze Trevi-fontein. Deze fontein is zonder twijfel de beroemdste fontein van Rome.

Vogelcollectie
Je wandelt vervolgens door de tuinen van Japan met de bekende bonsais, theehuizen, stepstones en natuurlijke kunstvormen. Je maakt kennis met het beroemde Chinese Pen Ying-landschap waarna je neerstrijkt in de grootste vogelvluchthal van Europa met meer dan 6000 m² die een kleurrijke vogelcollectie herbergt.

Poseidon
De reis vervolgt zijn weg naar de Russische Taiga met een typisch landhuis (datcha) uit de Russische bossen. Vervolgens kronkelt de route dwars door het oeroude follybos met de 14 meter hoge reus van de Apennijnen. Je ziet follies (markante bouwwerken) uit de Italiaanse tuinen zoals de Steen geworden Schreeuw, Pegasus, Pan, de Romeinse God Hercules en de kolossale Poseidon. Uitkomend bij Portugal en het Palacio dos Marquises da Fronteira uit Lissabon, proef je vervolgens de sfeer van de woestijn met sprookjesachtige patiotuinen.

Alhambra
De weg wijst naar de typische blauwe tuinen van Marokko met lange smalle waterbassins en tal van leuke fonteintjes, kunstig gesnoeide coniferen, citrusbomen en kuipplanten. Samen vormen ze de Moorse tuinen die hun bekroning vinden in de Patio de Los Leones. Deze fameuze Leeuwenpatio, een onderdeel van het wereldberoemde Alhambra, werd volledig nagebouwd.

Monettuin
Al wandelend geniet je van de Engelse landschapstuin en de formele Engelse tuin welke zijn gebaseerd op beroemde voorbeelden uit Sissinghurst en Hidcote. Met de schilderachtige Franse Monettuin, welke reikt tot aan het 17e eeuwse kasteel Strijthagen met bijhorende Limburgse boerenhoeve, sluit je de ontdekkingsreis af.

Kaartjes met korting voor Wereldtuinen

Actie van de Dag
Koop je tickets bij Actie van de Dag en profiteer alleen vandaag van deze goedkope ticketprijzen.
Ticket vanaf € 18,85
Google Maps

Adres

Wereldtuinen Mondo Verde
Groene Wereld 10
6372 PW Landgraaf

Uitjes in de buurt

Overloon
Zoo ParcZoo Parc
Rhenen
Ticket vanaf € 26,50
Ouwehands DierenparkOuwehands Dierenpark
Landgraaf
Ticket vanaf € 18,85
WereldtuinenWereldtuinen
Laren (GLD)
KinderboerderijKinderboerderij

Reviews van Wereldtuinen

7 September 2012

Super leuk dagje gehad! Het was heerlijk en rustig ontspannen in deze groene omgeving. Alles was goed onderhouden en geregeld. Voor kinderen lijkt het me minder interessant.

Spijkers

24 March 2014

Mooi park, maar er moet echt meer gedaan worden aan het onderhoud. Dit is een smet op het geheel. Er ontstaan zelfs onveilige situaties waar volwassenen of kinderen kunnen vallen en zich verwonden. Dit moet absoluut niet kunnen. Doe hier wat mee alstublieft. Het park is het waard!

Anoniem

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.