Vogelpark Avifauna

Alphen aan den Rijn

Tijdens de spannende vogeldemonstratie hoor je het verschil tussen een uil en een roofvogel als ze rakelings langs vliegen, zie je hoe een kuifseriëma haar prooi doodt en hoe de mooie ara's over de vijver vliegen.

Australische lori's voeren
Voel de lori’s kriebelen op je hand wanneer je ze voert met een cupje nectar in de Australische Lori Landing.

Filipijnse jungle
Loop door de tropische jungle van de Filipijnenhal en kijk hoeveel verschillende losvliegende vogels je kunt tellen. Sommige zitten goed verstopt tussen het groen! Je ziet er soorten die alléén op de Filipijnen voorkomen en ze maken geluiden die je nog nooit hebt gehoord!

Ontdek Cuba
Bekijk de sierlijke flamingo's van héél dichtbij in het Cubaanse brakwatermoeras. Het is de grootste kolonie van Europa en ze leven samen met roze lepelaars, steltkluten en rode en zwarte ibissen.

De Nachtsafari
Maak overdag een nachtsafari! Laat je zintuigen wennen aan het donker en zie, voel en hoor nachtvogels zoals uilen, grielen en de bijzondere kiwi uit Nieuw-Zeeland.

Pinguïns en pelikanen voeren
Zie hoe de vogelverzorgers de pinguïns en pelikanen te eten geven en verwonder je over alle weetjes die ze erbij vertellen.

Pantanal
De Pantanal, een groot moeras in Zuid Amerika, is nagebouwd in Avifauna. Bewonder de reuzentoekan en zie watervogels tussen de waterplanten op zoek gaan naar hun favoriete kostje.

Speeltuin
Klim en klauter door het woestijngebied en beleef spannende avonturen op het jungle-eiland met attracties zoals graafmachines, mini-auto's en een megatrampoline. Op de jungle-rivier kun je zelf met bootjes varen.

Voor de kleintjes is er een peuterhoek nabij het speeltuinterras en op verschillende dagen zijn er poppenkastvoorstellingen van Timo Toekan en zijn vriendjes. En is het slechter weer? Geen probleem, een deel van de attracties in de speeltuin is overdekt!

Google Maps

Adres

Vogelpark Avifauna
Hoorn 65
2404 HG Alphen aan den Rijn

Uitjes in de buurt

Bergen aan Zee
Zee AquariumZee Aquarium
Oostvoorne
KinderboerderijKinderboerderij
Alphen aan den Rijn
Vogelpark AvifaunaVogelpark Avifauna
Emmen
Ticket vanaf € 15,95
WildlandsWildlands

Reviews van Vogelpark Avifauna

19 February 2015

Ik geef niet graag een 10 weg, maar Avifauna laat me geen keus. Het park was fantastisch goed en de indeling van de vogels per m2 meter is rigoreus gedaan. Dit zorgt voor een leerzame, maar bovenal leuke dag. Ik heb me geen moment verveelt door de constante afwisseling van activiteiten. En de apen waren de kers op de taart. Petje af voor Avifauna!

Bas

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.