Struisvogelboerderij

Sluis

Sinds 1997 een begrip in de streek. Wat als hobby begon groeide uit tot een attractie die niet meer is weg te denken. Er is dan ook heel wat te beleven en ook te zien.

Vanzelfsprekend veel struisvogels (meer dan 100!) in allerlei soorten en maten. Van de broedmachines en de eieren, van kuikens tot de grote broedvogels, tijdens de rondleiding komt men alles te weten over deze grote loopvogel. Een volwassen struisvogel kan tot 150 kilo wegen, een pasgeboren kuiken weegt ongeveer 1 kilo.

De eieren van een struisvogel wegen ongeveer 1½ kilo, struisvogeleieren zijn daarmee de grootste ter wereld. Een struisvogel eet uitsluitend plantaardig voedsel zoals graan, maïs, aardappelen, gras, etc. De mannetjes hebben zwarte veren terwijl de vrouwtjes grijs zijn.

Tearoom
In de tearoom met uitzicht over de weilanden met struisvogels kan de bezoeker rustig genieten van een kopje koffie, natuurlijk is er in de zomer ook een groot terras waar men in het zonnetje de rust van de polders kan ontdekken.

Winkel
Neem ook zeker even een kijkje in het winkeltje waar er allerlei struisvogelproducten verkocht worden. Zo is er vanzelfsprekend het overheerlijke en gezonde Struisvogelvlees en in de vitrines staat er een prachtige collectie Struisvogellederwaren.

Er is een cosmeticalijn op basis van struisvogelolie en uit de verse eieren wordt er een lekkere likeur gemaakt. Zelf geschreven documentatie, eieren, knuffeltjes en veren maken het geheel compleet.

Het bedrijf is ook voor ouderen en mindervaliden toegankelijk omdat er geen grote drempels zijn op het bedrijf, tevens is er ruime parkeermogelijkheid, voor auto’s maar ook voor een bus is er meer dan genoeg ruimte. Honden zijn toegelaten, mits aangelijnd.

Google Maps

Adres

Struisvogelboerderij Monnikenwerve
Hogeweg 1
4524 KG Sluis

Uitjes in de buurt

Bergen aan Zee
Zee AquariumZee Aquarium
Oostvoorne
KinderboerderijKinderboerderij
Alphen aan den Rijn
Vogelpark AvifaunaVogelpark Avifauna
Emmen
Ticket vanaf € 15,95
WildlandsWildlands

Reviews van Struisvogelboerderij

12 November 2012

Superleuke boerderij in Sluis. Onverwacht fijne middag gehad, zeker ook leuk voor kinderen. Van de kuikens blijf je foto's maken, we gaan volgend jaar zeker weer!

Hans en Jeannet

27 March 2023

Lekker weekendje Zeeland, helaas regen. Op zoek gegaan naar een activiteit, nou, die hebben wij gevonden hoor! De eigenaar vertelt met zoveel humor over de hoe het gekomen is. Van het ei tot volwassen struisvogel. En vooral met zoveel liefde en passie. Echt een aanrader!

Paulien

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.