Natuurdiorama Holterberg

Holten

In 1938 richtte Piet Bos, een groot natuurliefhebber en dierenvriend, museum Piet Bos op, nu bekend als Natuurdiorama Holterberg. Zijn doel was om mensen dichterbij de natuur te brengen door ze de prachtige flora en fauna op en rondom de Holterberg te laten zien.

De kleine verzameling waarmee hij begon is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de meest uitgebreide en fraaiste collecties van Europese vogels en zoogdieren van Nederland, bekend tot ver over de landsgrenzen.

Diorama's
Diorama's spreekt zowel ouderen als jongeren aan. Door het grote aantal diorama's onderscheidt dit museum zich van andere natuurmusea. Geluiden versterken de indruk dat men er helemaal 'bij' is.

Zo brult het edelhert in een Veluws landschap, krijsen de meeuwen boven de zeehonden op een zandbank in de Waddenzee, en gakkeren de invallende ganzen in een IJssellandschap. Natuurdiorama Holterberg kent een hoog herhalingsbezoek daarom worden de diorama's regelmatig veranderd.

Collectie
Natuurdiorama Holterberg bezit een uitgebreide collectie Europese vogels en zoogdieren. Zo exposeert het museum ruim vijfhonderd dieren waaronder alle Nederlandse roofvogels, eenden en ganzen, net als alle Europese hertachtigen en uilen.

Ontdekken
Ook voor kinderen is er in het museum veel te ontdekken. Aan de jeugd worden speurtochten meegegeven. De antwoorden zijn in het museum te vinden en na afloop van het bezoek wordt deze vragenlijst met de kinderen doorgenomen. Ook zijn er in het museum 'voelobjecten' aanwezig.

Google Maps

Adres

Natuurdiorama Holterberg
Holterbergweg 12
7451 JL Holten

Uitjes in de buurt

Overloon
Zoo ParcZoo Parc
Rhenen
Ticket vanaf € 26,50
Ouwehands DierenparkOuwehands Dierenpark
Landgraaf
Ticket vanaf € 18,85
WereldtuinenWereldtuinen
Laren (GLD)
KinderboerderijKinderboerderij

Reviews van Natuurdiorama Holterberg

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.