Stichting De Paardenkamp

Soest
Stichting De Paardenkamp
Birkstraat 96
3768 HL Soest

In het begin was De Paardenkamp uitsluitend een rusthuis voor oude paarden. Later is daar de opvang van verwaarloosde en mishandelde paarden aan toegevoegd. Achter boerderij Vosseveld bevinden zich de stallen die plaats bieden aan 65 paarden en pony's.

Er is een grote wei en een paddock waar de paarden overdag heerlijk kunnen genieten. Op boerderij De Birkhoeve zijn de potstallen, waar ongeveer 40 paarden die niet zo'n intensieve verzorging nodig hebben, in een groepshuisvesting van hun oude dag mogen genieten. In de winter in de potstal en 's zomers heerlijk in de wei.

Bezoek
De paarden stellen je bezoek aan De Paardenkamp zeer op prijs. De paarden zijn nieuwsgierig wat je voor hen meebreng: een aardig woord, een aai of iets lekkers. Jaarlijks bezoeken ruim 15.000 mensen De Paardenkamp en dat aantal groeit nog steeds. Soms trouwe bezoekers, maar ook vaak mensen die voor de eerste keer komen.

Rondleiding
Bij zo'n bezoek kun je zelf kiezen wat je wilt. Een rondleiding met uitleg, de videopresentatie bekijken, voor de kinderen een speurtocht, zomaar rondkijken of zittend op een bank genieten van de prachtige natuur. Kom je in de winter, dan staan de paarden op stal of in de paddock achter de boerderij. In de zomer staan de paarden in de grote wei.

Wandeling
Trek voor een bezoek tenminste anderhalf uur uit. Zeker de moeite waard is de wandeling die is uitgezet door het bos en langs de weilanden van De Paardenkamp.

Bezoek de website >>

Paard aan het eten van hooi
Paarden in de stal
Meisje met paard

  Reviews van Stichting De Paardenkamp

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden