De Paardenkamp

Soest

Stichting De Paardenkamp is een rusthuis voor oude paarden. Momenteel genieten zo’n 120 paarden en pony’s hier van hun oude dag. 
De paarden op Boerderij Vosseveld (Brikstraat 96) zijn dagelijks tussen 10.00 uur en 16.00 uur gratis te bezoeken.

Aan de overkant van de weg bevindt zich Boerderij Het Gagelgat. Ook hier staan enkele oude paarden. Verder kun je er de geiten en konijnen bezoeken. 
Wil je meer leren over het boerenleven van vroeger? Dan is er een spannende, interactieve rondleiding die je hier kunt doen.


Bezoek
De paarden kijken al uit naar je bezoek! Je kunt ze knuffelen en er zijn speciale snoepjes te koop die je aan hen kunt voeren. Het binnenhalen van de paarden in de middag is ook altijd een populair moment. 
Jaarlijks bezoeken ruim 15.000 mensen De Paardenkamp en dat aantal groeit nog steeds.


Rondleiding

Bij zo'n bezoek kun je zelf kiezen wat je wilt. Een rondleiding met uitleg, de film over De Paardenkamp bekijken, voor de kinderen een speurtocht, zomaar rondkijken of zittend op een bank genieten van de prachtige natuur. 
Kom je in de winter, dan staan de paarden op stal of in de paddock achter de boerderij. In de zomer staan de meeste paarden op de grote weides rond de boerderijen.


Wandeling

Trek voor een bezoek tenminste anderhalf uur uit. Zeker de moeite waard is de wandeling Ommetje Paardenkamp) die is uitgezet door het bos en langs de weilanden van De Paardenkamp.

Google Maps

Adres

Stichting De Paardenkamp
Birkstraat 96
3768 HL Soest

Uitjes in de buurt

Overloon
Zoo ParcZoo Parc
Rhenen
Ticket vanaf € 26,50
Ouwehands DierenparkOuwehands Dierenpark
Landgraaf
Ticket vanaf € 18,85
WereldtuinenWereldtuinen
Laren (GLD)
KinderboerderijKinderboerderij

Reviews van De Paardenkamp

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.