Het Buitenbeest

Zoetermeer

Je kan op de kinderboerderij kennismaken met veel verschillende dieren zoals geiten, schapen, konijnen en kippen. Mee helpen verzorgen, lekker met de dieren knuffelen of gewoon lekker spelen kan ook.

De kinderboerderij is een uitstekende plek als je meer over de herkomst van het voedsel te weten wil komen. Zo wordt er geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruikt. Voor het onderwijs zijn er educatieve programma's beschikbaar. Op de kinderboerderij is dus veel te beleven voor jong en oud.

Ontstaan
Na een grondige renovatie heeft Stadsboerderij Het Buitenbeest in 1978 haar poorten geopend voor publiek. De langhuisboerderij (woning en stallen onder een doorlopend rieten dak) geeft een indruk van het boerenleven van ruim 200 jaar geleden. De stallen achter het woonhuis bevatten een koestal in een in originele staat verkerende varkensstal. De Boerderij is in 1967 aangewezen als Rijksmonument.

Dierenbestand
Het dierenbestand van Het Buitenbeest bestaat uit zo'n 300 dieren met voornamelijk Oudhollandse rassen, zoals witrikken (koeien), Nederlandse landgeiten, Schoonebeeker heideschapen, hyacintduiven en diverse soorten kippen en eenden. Ons huisvarken is een piétrain, een van origine Belgisch ras. En dan hebben we natuurlijk nog de cavia's, konijnen, ratten, muizen en hamsters in alle soorten en maten. Regelmatig zijn ook het Drents Heideschaap en het Zwartblesschaap te zien op de boerderij. Deze dieren zijn afkomstig van de natuurterreinen van Zoetermeer.

Koffiehuisje
Op het erf hebben we een klein koffiehuisje waar we biologische koffie en thee verkopen. Ook koek en biologische ijsjes en sapjes behoren tot het assortiment. Verse eitjes en bloemenhoning worden eveneens verkocht.

Schoolklassen
De stadsboerderij heeft veel bezoek van buitenschoolse opvang. Per jaar komen 150 schoolklassen op het Buitenbeest op bezoek voor de beschuit met muisjes les (jonge – dierenles), bodemdierenles en boerderijles, die als “Doe-het-zelf-lessen” door onderwijskrachten worden gegeven.

Google Maps

Adres

Stadsboerderij Het Buitenbeest
Voorweg 93
2715 NG Zoetermeer

Uitjes in de buurt

Overloon
Zoo ParcZoo Parc
Rhenen
Ticket vanaf € 26,50
Ouwehands DierenparkOuwehands Dierenpark
Landgraaf
Ticket vanaf € 18,85
WereldtuinenWereldtuinen
Laren (GLD)
KinderboerderijKinderboerderij

Reviews van Het Buitenbeest

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.