Aqua Zoo Friesland

Leeuwarden

Aqua Zoo Friesland ligt midden in het waterrijke recreatiegebied De Kleine Wielen. Het dierenpark zal in de aankomende jaren verder worden ontwikkeld tot een park met dieren als roggen, haaien, zeeschildpadden, zeekoeien, dwergnijlpaarden, sitatunga’s, ibissen en steuren.

De flora en fauna van Friesland krijgt de bijzondere aandacht waardoor de oorspronkelijkheid van het park behouden blijft. Via een netwerk van paden struin je van het ene leefgebied naar het andere langs de vele plassen, rivieren en beekjes.

Bijzondere dieren
Kijk hoe de bezige bevers een dam bouwen en de behendige otters nieuwsgierig naar je toe komen. Bewonder de kleurige flamingo’s en vergaap je aan de ijverige vosmangoesten.

Ooievaars stappen door hun moerasgebied op zoek naar voedsel. Humboldt-pinguïns ‘vliegen’ razendsnel door het water of hobbelen over het land. In de vele gebieden leven wasbeerhonden, wallabies en neusberen met de hele familie bij elkaar in een natuurlijke omgeving.

Enkele van de bijzondere bewoners van Aqua Zoo Friesland zijn de Zuid-Amerikaanse zeeberen. De drie vrouwtjes en het jonge mannetje voelen zich helemaal thuis in hun ruime, rotsachtige verblijf.

Waterleven
In een waterrijk park als Aqua Zoo Friesland mogen de waterbewoners zelf natuurlijk niet ontbreken.

In ruime vijvers en meertjes zwemmen heel wat vissen rond zoals koikarpers. In het overdekte Naturama zijn in de aquaria verschillende soorten vissen, waaronder karpers, windes, baarzen en voornen te bewonderen.

Naturama
Naast de verschillende vissoorten hebben ook zeldzame Utila leguanen, Griekse landschildpadden, baardagamen, bladsnijdermieren en toepaja’s hier een thuis gevonden. Tevens kan je verschillende informatiefilmpjes bekijken en een interactief programma over otters volgen.

Ook voor de kinderen is er veel te doen in Naturama: de Kids Attic is speciaal voor de jonge bezoekers ingericht. Spannende poppenkastvoorstellingen bekijken, zich laten schminken als hun lievelingsdier en mooie ballonfiguren laten knopen zijn enkele van de activiteiten die er regelmatig plaats vinden.

Google Maps

Adres

Aqua Zoo Friesland
De Groene Ster 2
8926 XE Leeuwarden

Uitjes in de buurt

Overloon
Zoo ParcZoo Parc
Rhenen
Ticket vanaf € 26,50
Ouwehands DierenparkOuwehands Dierenpark
Landgraaf
Ticket vanaf € 18,85
WereldtuinenWereldtuinen
Laren (GLD)
KinderboerderijKinderboerderij

Reviews van Aqua Zoo Friesland

21 July 2016

Erg mooi en goed vermaakt. Een aanrader voor alle leeftijden.

Bojoura Boelens

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.