Wijnproeverij en Tour

Amsterdam

Ontdek de reis van de druif naar de fles met het verhaal van de mensen achter de wijn.

Beleef de unieke ervaring om wijn te proeven in een wijnmakerij in Amsterdam. Inclusief persoonlijke begeleiding door onze sommelier die je vertelt over onze filosofie en onze wijnen.

Verder worden de beleving van de wijnen aangevuld met bijpassende kazen.


Chateau Amsterdam – De eerste Nederlandse city winery

Al van jongs af aan droomde Remy Harrewijn (what’s in a name) er van zijn eigen wijnmakerij te hebben. Samen met vader Jos, wijnman in hart en nieren, partner Tom Veugen en de hulp van bevriende ondernemers, tuigden zij in 2017 de eerste Nederlandse city winery op.

Chateau Amsterdam werd gestart uit liefde voor wijn en in het bijzonder voor het wijnmaken. Wijnmaker Jos leerde de kneepjes van het vak bij de beroemde biodynamische wijnmakerij van Alois Lageder in het Italiaanse Süd-Tirol. De kennis en filosofie werden, net als de druiven, vanuit Zuid-Europa naar Amsterdam gebracht om er hier kwaliteitswijnen van te maken.

Nederlands klimaat

‘Door de druiven te laten reizen in plaats van de flessen, en de wijn hier in de stad te maken, brengen we het productieproces, de kennis, liefde en de aandacht voor het wijnmaken dichter bij huis.

We kunnen gebruikmaken van kwaliteitsdruiven uit klassieke landen en rassen die niet groeien in ons Nederlands klimaat’. De druiven worden als trossen vervoerd vanuit Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland. Vervolgens wordt er hier in Amsterdam wijn van gemaakt. De flessen zijn in eerste instantie bedoeld voor de Amsterdamse wijnliefhebber en horeca.

Biologische druiven

‘Om het maakproces te kunnen delen met Amsterdam organiseren we tours en tastings, hierbij vertellen we van a tot z hoe wijn gemaakt wordt en kunnen gasten zelfs proeven van rijpende wijnen uit de vaten.

Ook mogen mensen komen meehelpen tijdens productiedagen’. De allereerste batch Chateau Amsterdam wijnen kwam medio mei 2018 op de markt. Een exclusieve oplage van slechts zesduizend flessen bestaande uit een Chardonnay, Syrah, Tempranillo en Cabernet Sauvignon.

De wijnen worden gemaakt van biologische druiven en met zo weinig mogelijk toevoegingen, de Syrah is zelfs op eigen gist gefermenteerd. Volgend jaar wordt de productie opgeschroefd naar zestienduizend flessen, komen er druiven uit Duitsland bij en zal er in de kelder steeds meer gebruikt gemaakt gaan worden van natuurlijk vergisting.

Zo natuurlijk mogelijk

‘Wijnmaken is een kunst, het vergt aandacht, liefde en zeeën van geduld. Het groeien van de druifjes laten we over aan bevriende wijnmakers in warmere oorden.

Eén keer per jaar wordt er geoogst, vervolgens is het zaak om de druiven zo snel mogelijk hierheen te vervoeren. Vanaf het moment dat de druiven aankomen in Amsterdam gebeurt de rest hier ter plekke; van het selecteren en ontstelen van de druiven tot de rijping op stalen tanks of eikenhouten vaten en uiteindelijk het bottelen van wijnen.

Voor het maken van onze wijnen maken we gebruik van biologisch, zo niet biodynamisch geteelde druiven. Onze wijnen worden op een zo natuurlijk mogelijke manier gemaakt, met weinig tot geen toevoegingen van chemische producten. Ook zijn al onze wijnen ongefilterd en daardoor vegan. Als sluiting wordt er gebruik gemaakt van natuurkurken en de labels worden vervaardigd uit suikerriet. In plaats van aluminium capsules worden de flessen afgedicht met een natuurlijke wax.’

Google Maps

Adres

Chateau Amsterdam
Gedempt Hamerkanaal 139
1021KP Amsterdam

Uitjes in de buurt

Rotterdam
De BerenbootDe Berenboot
Staverden (gem.Ermelo)
Bestel tickets met 10% uitjes korting
BierproeverijBierproeverij
Lelystad
HeemtuimHeemtuim

Reviews van Wijnproeverij en Tour

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.