Pompoenenboerderij

Opperdoes
Datum: 01-08-2023 t/m 31-10-2023

De pompoenenkwekerij wordt gedreven door de liefde voor de natuur en de opbrengst die de natuur ons schenkt als beloning voor de goede behandeling die we haar geven.

Ons bedrijf is al drie generaties oud en Kees werkt inmiddels ongeveer 30 jaar op het bedrijf. Het is 20 hectare groot en op eenderde deel daarvan worden de Opperdoezer ronden geteeld. Verder verbouwen wij nog winterpeen, rode kool, witte kool, tarwe én pompoenen.

De hele familie werkt mee op onze boerderij. Daarnaast werken wij vooral met oproepkrachten. En Miriam werkt niet alleen mee, maar is een onmisbare en belangrijke schakel!

De Opperdoezer ronden (aardappels) worden in de zomermaanden nog handmatig gerooid; d.w.z. met heel veel scholieren op de knieën kist voor kist uit de grond halen. Een zeer arbeidsintensief werkje!

De kool wordt in het najaar geoogst en daarna bewaard in de koelcel. Deze worden dan klaargemaakt en verkocht op afroep. En zo gaat dat ook met de peen. Het hele jaar rond is er dus eigenlijk drukte op het bedrijf.

De pompoenen worden in mei gezaaid en in augustus/september geoogst. We wassen alle pompoenen en sorteren ze dan op grootte.

Je kunt de pompoenen in alle soorten en maten bij ons aan de deur kopen.

Google Maps

Adres

Pompoenen Boerderij Bos
Almersdorperweg 26
1674NX Opperdoes

Uitjes in de buurt

Rotterdam
De BerenbootDe Berenboot
Staverden (gem.Ermelo)
Bestel tickets met 10% uitjes korting
BierproeverijBierproeverij
Lelystad
HeemtuimHeemtuim

Reviews van Pompoenenboerderij

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.