De Waard van Kekerdom

Kekerdom

Tussen Arnhem en Nijmegen en de Duitse stad Emmerich ligt de Gelderse Poort een spectaculair natuurgebied met brede rivieren, wilde runderen en paarden en bevers. Midden in de Gelderse Poort ligt de bekende Millingerwaard. Hier kun je vrij wandelen waar je maar wilt, dus ook buiten de paden. Zwerf over het rivierduin tussen zeeën van bijzondere bloemen. Lekker luieren aan de rivier in het sprookjesachtige oeverbos met wilgen en populieren op 'stelten'. Of gewoon struinen over de paden door het bijzondere ooibos waar je vogels kan spotten vanuit het Kijkhuis.

De Millingerwaard
De Millingerwaard is een nieuw natuurgebied. Nog maar kort geleden werkten hier boeren, maar nu is het een groot natuurgebied geworden. In het gebied krijgt de natuur alle ruimte. De rivier en de wind zorgen voor het ontstaan van prachtige stuivende rivierduinen met brede zandstranden. Runderen en paarden zorgen voor een gevarieerde begroeiing met mooie overgangen tussen bos, struweel en grasland. En langs de plassen zorgen bevers voor het betere knaagwerk. Je vindt er dan ook overal omgeknaagde bomen en als je geluk hebt zelfs een heuse beverburcht. In de Millingerwaard kun je eindeloos wandelen en met de fiets kun je de hele Gelderse Poort bezoeken, bijvoorbeeld door met verschillende (voet-)veren de rivieren over te steken.

Wilderniscafé
Op dertig meter van de ingang van de Millingerwaard vind je de Waard van Kekerdom. Het grand café geldt als het start- en eindpunt van verschillende (georganiseerde) wandelingen door dit unieke natuurgebied. Je kunt hier dagelijks terecht voor warme en koude dranken, een goede lunch of verschillende tapas. In de Waard wordt zoveel mogelijk gewerkt met streekproducten, dus de kaart zal per seizoen sterk verschillen.

Google Maps

Adres

De Waard van Kekerdom
Weverstraat 94
6579 AG Kekerdom

Uitjes in de buurt

Rotterdam
De BerenbootDe Berenboot
Staverden (gem.Ermelo)
Bestel tickets met 10% uitjes korting
BierproeverijBierproeverij
Lelystad
HeemtuimHeemtuim

Reviews van De Waard van Kekerdom

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.