Peel Ontdektochten

Ospel

In elk jaargetijde is er van alles te zien in De Pelen. Ga mee met een gids van Staatsbosbeheer en laat je verrassen door de bomen, planten en dieren van het seizoen. Leuke ontdektochten voor het hele gezin. Bekijk onder de afbeelding de thema's.

sPeelse expeditie - 5 en 26 maart, 25 april, 2 en 4 mei 

Tijdens deze excursie krijg je van de Peelgids prikkelende opdrachten waarin het samen doen en ontdekken van de natuur centraal staat. Een leuke actieve wandeling voor het hele gezin waar je letterlijk en figuurlijk ervaart dat De Groote Peel een veenmoeras is! 

Lentekriebels (24 en 26 april, 1 en 3 mei)
In de lente komt de natuur tot leven. Bomen krijgen blaadjes, vogels bouwen een nest en vlinders en libellen fladderen vrolijk rond. Tijdens deze excursie ontdek je de natuur en maak je een mooi lenteschilderijtje. Leuk voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. 

Speuren naar geuren en kleuren (25 juni, 9 juli, 1 en 15 oktober)
Ontdek de plantenwereld in De Groote Peel door te kijken, te ruiken, te proeven en te voelen. Zo kom je achter de bijzondere eigenschappen van planten in het gebied en in de kruidentuin. Een informatieve, creatieve en sPeelse gezinstocht waarbij het samen doen en ontdekken centraal staat.

Zin in zomertocht (19 en 26 juli, 2, 9, 16 en 23 augustus)
Heb jij ook zo'n zin in de zomer? Doe dan mee met deze actieve Zomerse Peel Ontdektocht. Je gaat allerlei leuke opdrachtjes doen en ontdekt op een sPeelse manier de natuur. Na afloop een natuurschilderijtje met spulletjes die je zelf hebt verzameld op het ‘Scharrelpad’.  

Herfst (16, 18, 20, 23, 25 en 27 oktober)
De Herfst is het seizoen van weer en wind, van prachtige kleuren en aardse geuren. En natuurlijk van paddenstoelen, groot en klein. Ontdek dit prachtige seizoen samen met een Peelgids tijdens een frisse wandeling in De Groote Peel. Met leuke opdrachtjes, weetjes en een creatief staartje. 

Spannende spinnen (17, 19, 24 en 26 oktober)
Spinnen eng? Vergeet het maar! Ga mee met deze spinnentocht en ontdek hoe spinnen leven. Je ontdekt dat spinnen reuze interessante en nuttige dieren. 

Google Maps

Adres

Buitencentrum De Pelen
Moostdijk 15
6035 RB Ospel

Uitjes in de buurt

Reviews van Peel Ontdektochten

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.