Peel Ontdektochten

Ospel
Buitencentrum De Pelen
Moostdijk
Ospel

In elk jaargetijde is er van alles te zien in De Pelen. Ga mee met een gids van Staatsbosbeheer en laat je verrassen door de bomen, planten en dieren van het seizoen. Leuke ontdektochten voor het hele gezin. Bekijk onder de afbeelding de thema's.

 

 • Lentekriebels - 26 en 29 april, 3 en 6 mei 
  In de lente komt de natuur tot leven. Bomen krijgen blaadjes, vogels bouwen een nest en vlinders en libellen fladderen vrolijk  rond. Tijdens deze excursie ontdek je de natuur en maak je een mooi lenteschilderijtje
 • Zin in zomer - 14, 21 en 28 juli en 4, 11 en 18 aug. 
  Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan mee met deze actieve Zomerse Peel Ontdektocht. Je gaat allerlei leuke opdrachtjes doen en ontdekt op een sPeelse manier de natuur. Na afloop een natuurschilderijtje met spulletjes die je zelf hebt verzameld op het 'Scharrelpad’.
   
 • Herfst - 18, 20, 22, 25, 27, 29 oktober
  De herfst is het seizoen van weer en wind, van prachtige kleuren en aardse geuren. En natuurlijk van paddenstoelen, groot en klein. Ontdek dit prachtige seizoen samen met een Peelgids tijdens een frisse wandeling in De Groote Peel. Met leuke opdrachtjes, weetjes en een creatief staartje.
   
 • Spannende spinnen - 19, 21, 26 en 28 oktober
  Spinnen eng? Vergeet het maar! Ga mee met deze spinnentocht en ontdek hoe spinnen leven. Je ontdekt dat spinnen reuze interessante en nuttige dieren.
   
 • Speuren naar sporen - 28, 29 en 30 dec.
  Ook in de winter is er genoeg te beleven in de natuur. Dus doe je jas aan, muts op en ga mee naar buiten! Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar diersporen. Zo ontdek je welke dieren slapen in de winter en welke wakker blijven. Na afloop uilenballen pluizen.

Bezoek de website >>

  Reviews van Peel Ontdektochten

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden