Fossielen workshop

Rotterdam
Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Westzeedijk 345
3015AA Rotterdam

Botten, kiezen of andere resten van planten en dieren kunnen soms lang in de grond bewaard blijven en fossiel worden. Onderzoekers kunnen veel informatie uit zo’n fossiel halen, bijvoorbeeld van welk dier het is, hoe oud het is, maar ook over het leven van de vroegere eigenaar. Hoe een dier er precies uitzag, zullen we echter nooit zeker weten.

Hoe zit dat in de toekomst? Als spullen die we nu weggooien over 100.000 jaar gevonden worden, herkent niemand ze waarschijnlijk meer. Een gieter wordt aangezien voor een kop, een ruitenwisser voor een vleugel. Paleontologen uit de toekomst kunnen denken heel andere wezens te hebben gevonden dan er in werkelijkheid leefden. Welke impact hebben de spullen die we op onze planeet achterlaten eigenlijk?

Na het flitscollege over fossielen van conservator Bram Langeveld, ga je met kunstenaar Aart Kuipers zelf aan de slag. Neem oude, afgedankte spullen mee, en maak je eigen fossiel van de toekomst!

Let op: neem zelf kleine, afgedankte voorwerpen mee waarmee je het fossiel wilt maken, bijvoorbeeld oude wasknijpers, lege aanstekers, dopjes van flessen, legoblokjes, theelepeltjes, schroeven, sleutels, etc. Het fossiel moet na afloop 24 uur drogen. Neem daarom een lege schepijsbak, een wat grotere broodtrommel of iets vergelijkbaars mee om het fossiel in mee naar huis te nemen.  

Bezoek de website >>

Google Maps
Het toekomstfossiel Wisserius Antarctus

  Reviews van Fossielen workshop

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden