Ecoscope

Renesse

Aan de rand van Renesse bij het transferium ligt Natuur Activiteiten Centrum Ecoscope. Dit veelzijdig natuur- en milieucentrum heeft voor elk wat wils. Naast de vaste expositie en natuurtuinen worden er allerlei activiteiten op, rond en buiten Ecoscope opgezet.

Museum
In het museum ondergaat men een interactief traject op natuur- en milieugebied. Door te doen en te ontdekken in verschillende ontdekhoeken kun je spelende wijs van alles te weten komen over de natuur.

Natuur- en landschapstuin
In de tuinen rond het centrum ontdek je het heden en het verleden van het landschap van Schouwen-Duivenland.

Je vindt hier elzemeten, vliedberg, duinlandschap en hoogstamfruitbomen. De natuur is volop aanwezig op Ecoscope. Zo is er een vlinder/insectentuin, veedrinkput en diverse vogelbosjes.

Natuur ontdekken
Op het terrein valt van alles te ontdekken. In de tuin zijn spannende en leerzame natuurpaden uitgezet o.a. een doepad, sporenpad, ganzenpad, bijenpad. op gezette tijden worden er voor kinderen onder begeleiding natuurmiddagen geonrganiseerd.

Ecoscope duurzaam
Een dal van zonnepanelen, zorgt voor eigen elektriciteit, met regenwater worden de toiletten gespoeld en zonnecollectoren verwarmen de boiler. Ook het gebouw is grotendeels gemaakt van duurzame materialen.

Bijenproject
Ecoscope is in samenwerking met de bijenvereniging begonnen aan een nieuw project, er wordt in de tuin een grote blokhut geplaatst waarin levende bijenkolonies te zien zullen zijn.

Hier zullen ook imkers op aangegeven tijden alles laten zien over het werk en het leven van de bijen. Er is reeds een complete informatiehoek in het museum aanwezig, waar ook themamiddagen mee georganiseers worden.

Google Maps

Adres

Ecoscope
Wilhelminaweg 2
4325 BE Renesse

Uitjes in de buurt

Lelystad
WildkamperenWildkamperen
Eigen locatie
Klei je collega!Klei je collega!
Weesp
01-04-2023 t/m 31-12-2025
Rondvaart in WeespRondvaart in Weesp

Reviews van Ecoscope

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.