Dagboek

Amsterdam
Het Dagboek
Nes 75-87
1012KD Amsterdam
Datum: 29-10-2022

NEW LIFE CHOIR GRONINGEN 
In de noodopvang voor asielzoekers in Groningen vonden in 2015 een aantal Syrische vluchtelingen elkaar in het plan een koor op te richten. Zingen tegen de verdrukking in vanuit het verlangen iets positiefs terug te geven aan de Nederlandse maatschappij. Inmiddels is het koor gegroeid tot een gezelschap van 14 leden en onder leiding van een professionele dirigent wordt volop opgetreden. In hun repertoire zoeken ze de verbinding tussen de Nederlandse en Arabische muziek.

Hoogtepunten tot nu toe waren een optreden in Paradiso met onder andere Blaudzun, Claudia de Breij en Caro Emerald, een optreden voor het koningsechtpaar tijdens de koningsdag 2018 op het Waagplein in Groningen en een optreden tijdens één van de liveshows van Holland got talent in februari 2019.

Rani Elias en Karoun Baghboudarian 
Het echtpaar Rani en Karoun vluchtte in september 2015 naar Nederland. Zij begeleiden het koor sinds  augustus 2018. In Juli van dat jaar rondden ze hun Masteropleiding aan het Prins Claus Conservatorium af. Rani met zijn trompet aan de klassieke muziekafdeling. Karoun met haar cello aan de Instrumental Learning and Teaching (ILT) afdeling.

Beide speelden meerdere jaren voor het Syrische Nationale Symfonie Orkest. Rani werkte daarnaast als docent trompet aan de Nationale Instituten in Damascus en Amman. Momenteel is hij koordirigent bij het New Life choir, werkt als trompetleraar en geeft hij in binnen- en buitenland workshops over het spelen van traditionele, religieuze en geïmproviseerde muziek uit het Midden-Oosten op hedendaagse instrumenten.  Na haar afstuderen aan het Hoger Instituut voor Muziek in Damascus in 2003, was Karoun daar 12 jaar solfègedocent. Ze is nu repetitor van het New Life Choir en is werkzaam als cellodocent en co-leider bij het project ‘Hello Cello Orkest Groningen’. Daarnaast is zij oprichter van- en docent van het Kiddy Orchestra in diverse onderwijsinstellingen in de provincie Groningen, o.a. Kunstbedrijven- Westerkwartier.

Majd Mardo
Mardo is een acteur en theatermaker. Op tv was Mardo te zien in onder meer Overspel, Nachtoord, Kamp Holland en telefilmGewoon Vrienden. Voor zijn rol als Syrisch vluchteling in de tv-film Jungle ontving hij in 2017, samen met medespeler George Tobal, een Gouden Kalf. Op toneel is Mardo te zien geweest in de bekroonde productie Nobody Home van regisseur Daria Bukvić, in de jongerenvoorstelling Jihad en bij De Toneelmakerij, Nationale Reisopera, Het Nationale Theater en Toneelgroep Oostpool. Nu is Mardo verbonden aan het Internationaal Theater.

Fotograaf: Jethro Bijleveld

Bezoek de website >>

Google Maps

  Reviews van Dagboek

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden