Zo kun je op een originele manier de natuur verkennen

Hoe heerlijk is het om af en toe even de drukte te omzeilen? Om je heen alleen vogels horen tjirpen. Dit kun je onder andere doen door juist de natuur op te zoeken, wat op veel verschillende manieren mogelijk is. Zo kun je simpelweg wat eten en drinken in een anti diefstal rugzak proppen en vervolgens de fiets pakken om de natuur in je regio te verkennen. Ook is het natuurlijk mogelijk om in de auto of al lopend door mooie natuurgebieden te komen. Toch zijn er nog veel meer manieren waarop je dit kunt doen, wat bovendien in de meeste gevallen een uitje zal zijn dat erg origineel en leuk is. Hieronder worden een paar unieke manieren om de natuur te verkennen geïntroduceerd.

Achterin de TukTuk

Als je ooit op vakantie bent geweest naar Thailand dan zul je de TukTuks wel kennen. In dit Aziatische land worden deze voertuigen namelijk gebruikt als taxi’s. Voorin zit een chauffeur die de passagiers achterin de TukTuk van A naar B moeten brengen. Het is in principe een soort scooter met een zitbankje achterin waar twee mensen op kunnen zitten. Er is dan ook nog een klein beetje ruimte over voor bijvoorbeeld een Fjallraven Kanken tas. Deze Thailandse taxi’s hebben inmiddels ook de oversteek naar andere landen gemaakt. Zo worden ze tevens in Nederland gebruikt, al is een TukTuk hier geen taxi. In plaats daarvan kun je 1 huren, met of zonder chauffeur, om op een originele manier te kunnen genieten van de Nederlandse landschappen.

Op de Solex

De Solex zie je op het moment misschien niet meer zoveel in het straatbeeld als in het verleden, maar dit voertuigje blijft natuurlijk prachtig. Het is een snorbromfiets die met name in de jaren ’50 enorm populair waren. Had je een Solex? Dan had je natuurlijk ook zo’n lange leren Solex jas en een Willempie helm. Om de look helemaal compleet te maken droeg je klompen. Dit kan ook anno 2020 nog gewoon! Sterker nog, je kunt zelfs een Solex huren om een rit door de prachtige Nederlandse natuur te maken. Dit kun je gezellig doen met je partner, maar het is ook mogelijk om als vriendengroep te doen. Bovendien is het een leuk bedrijfsuitje!

In de kano

In Nederland vind je uiteraard veel water. Of het nou meren, rivieren of grachten zijn, je kunt ze niet op veel manieren verkennen. In een kano is dit natuurlijk wel mogelijk. Je zul in zo’n bootje de natuur in ons land op een heel andere wijze kunnen bewonderen, want normaal zie je de landschappen nooit vanaf het water. Als je wilt gaan kano varen in Nederland dan is het natuurlijk wel van belang dat je Ted Baker tas waterdicht is. Eigenlijk moet het sowieso mooi weer zijn, want op het water wil je liever niet zijn als het regent. Schijnt het zonnetje? Dan kun je zeker een kano huren om de Nederlandse natuur te verkennen. Dit is op ontzettend veel plaatsen mogelijk.