Zo beperk je de kosten voor een uitje met het hele gezin

Wanneer je er met het hele gezin een dagje op uit wilt trekken, kunnen de kosten al snel flink oplopen. Door slimme keuzes te maken en je goed voor te bereiden, kun je echter heel wat geld besparen. Niet alles hoeft namelijk heel duur te zijn en vaak kun je jezelf prima vermaken door alternatieve invullingen aan je dag te geven. Zo houd je geld in je zak om er vaker op uit te gaan. En dat begint al bij de keuze voor je vervoersmiddel.
 

Simpele rekensom

Hoe groter het gezin is, hoe meer kosten je moet maken als je bijvoorbeeld met het openbaar vervoer zou reizen. Het is dan meestal voordeliger om met de auto te gaan, maar misschien heb je er juist bewust voor gekozen om geen auto te willen bezitten of is de investering (nog) te groot voor je. Feit is dat mensen die in plaats daarvan een auto huren Amsterdam vrij eenvoudig met het hele gezin kunnen verruilen voor bijvoorbeeld de rust en de ruimte van de Drentse natuur. Je bent dan alleen de kosten voor het huren kwijt. Een simpele rekensom laat zien dat dit meestal veel minder is dan vier of vijf treinkaartjes. Bovendien ben je dan ook veel vrijer in het kiezen van je eindbestemming.
 

Eten en drinken zelf meenemen

Op veel plekken waar je entree moet betalen is het niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen. Een bewuste keuze van de exploitanten, zodat de horecaomzetten groter worden. Maar je bent natuurlijk niet verplicht om terplekke iets te nuttigen. Als je met het hele gezin een weekend weg gaat, ben je dus ook het hele weekend buiten de deur aan het eten. Je kunt echter al heel wat kosten besparen door zelf belegde broodjes en drinken mee te nemen. Maak er een leuke picknick van en iedereen is blij. En bij tegenvallend weer kun je natuurlijk altijd in de auto blijven zitten om wat te eten.
 

De eenvoud van het leven

Natuurlijk is het prachtig om een attractiepark, dierentuin of museum te bezoeken. Maar aan dergelijke tripjes hangt onherroepelijk ook een prijskaartje. Kies ervoor om die uitstapjes af te wisselen met eenvoudiger vormen van vermaak, zoals een bezoek aan een natuurgebied. Stranden, bossen en heidegebieden zijn over het algemeen perfecte uitstekende dagtochtbestemmingen die je echt helemaal niets kosten.