Vijf leuke activiteiten voor in de winter

Op het moment is zo goed als alles gesloten in Nederland vanwege de pandemie waar de hele wereld last van heeft. Het bezoeken van een museum of een pretpark is op het moment dan ook niet mogelijk. Hierdoor zal je veel tijd hebben om met andere dingen bezig te gaan, zo zou je kunnen investeren in je toekomst. Dit kun je natuurlijk op allerlei manieren doen. Alhoewel dit veel werk is, zal je vast nog wel wat tijd over hebben om met je gezin of vrienden de onderstaande uitjes te ervaren in de winter. 

Vijf leuke activiteiten voor in de winter

Schaatstocht

Het koude weer heeft inmiddels toch echt Nederland weten te bereiken. De een houdt ervan, de ander haat het juist met een passie. Toch hebben deze koude temperaturen wel een groot voordeel: we kunnen schaatsen! Alhoewel er geen officiële toernooien georganiseerd mogen worden vanwege het coronavirus, mogen de plaatselijke ijsbanen wel open. Het is heel anders dan normaal, maar alsnog is het gelukkig wel weer eens mogelijk om de schaatsen aan te trekken. Natuurlijk hoef je hiervoor niet beslist naar een ijsbaan, je kunt immers ook schaatsen op slootjes. Controleer dan wel goed of het ijs goed genoeg is. 

Schaatstocht

Koekjes bakken

Ben je geen liefhebber van de winter? Je kunt dan lekker in de warmte blijven van je eigen huis, wat je inmiddels wel gewend zult zijn vanwege de pandemie. Zo zou je lekkere koekjes kunnen bakken. Dit zal je keuken vullen met een beter aroma dan een kaars ooit zou kunnen doen. Daarnaast is het bakken van koekjes ook hartstikke leuk om te doen met je kinderen. Nadat de oven klaar is met het bakken van de koekjes kun je deze lekkernijen nog leuk versieren met je kids om ze vervolgens op te kunnen peuzelen. Een eigen bedrijf starten waarin jullie de koekjes verkopen is dan zelfs mogelijk.

Koekjes bakken

Sneeuwwandeling

Wandelen in de sneeuw, er is eigenlijk niets leukers. Je waant je tijdens zo’n wandeling een beetje in sprookjesland. Het zal er echt uitzien als Winter Wonderland, zo mooi! Als je van plan bent om zo’n winterse wandeling te maken dan moet je natuurlijk wel de enige voorbereiding treffen. Zo moet je er hoe dan ook voor zorgen dat je laarzen hebt, het liefst van die winter boots. Kies je toch voor schoenen? Zorg dan voor schoenen met voldoende profiel. Ook een muts, een sjaal en handschoenen zijn geen overbodige luxe tijdens het koude weer. Wanneer de kinderen mee op pad gaan, vergeet dan geen slee! Hier kunnen jullie je uren mee vermaken.

Sneeuwwandeling

Filmmarathon

Op sommige dagen moet je gewoon kiezen voor de televisie. Het weer is dan te koud en te guur om naar buiten te gaan en erop uit te trekken. Dat is natuurlijk geen probleem, want wat is er nou mis met een heerlijke filmmarathon? De koekjes die je eerder al hebt gemaakt kun je tijdens zo’n leuk evenement voor het hele gezin opeten. Natuurlijk hoort een grote kom popcorn ook zeker bij het kijken van een film. Het is vooral leuk om tijdens zo’n dag vol films ervoor te kiezen om elk gezinslid om de beurt een film te laten kiezen die ze graag willen zien. 

Filmmarathon

Spelletjesdag

Ben je nog steeds niet van plan om naar buiten te gaan in de winter? Dat is niet erg! Je kunt er namelijk ook voor kiezen om een leuk bordspel te gaan doen met het hele gezin. Maak dit extra leuk door eerst alle apparaten uit te schakelen. Zo zal niemand gestoord worden en ligt ieders focus volledig op het spel. Door dit te doen zou je je kids een ware klassieker kunnen leren die jij op hun leeftijd al speelde met je ouders. Je kinderen zouden ook jou juist een nieuw bordspel kunnen leren.

Hopelijk vermaken jullie je met deze vijf leuke activiteiten. Geniet nog van de sneeuw zo lang als het kan.

Spelletjesdag